Lister

Serzo: –Det føles ganske uvi

- Av Åse Astri Bakka

Har du hørt om Serzo? 19-åringen fra Farsund har flere millioner visninger på Youtube.

– Det henger nok sammen med at denne sjangeren er litt større på internett og i andre land enn lille Farsund, smiler Espen Leininger.

Spørsmålet han nettopp har svart på, er hvordan det kan ha seg at han har nesten 5,5 millioner visninger på en video på Youtube, mens det bare er et fåtall som har hørt om Serzo - som er artistnavn­et han har valgt.

ESPEN LEININGER har rukket å produsere musikk i fem år allerede. Musikk er en lidenskap han har hatt hele livet.

– Jeg begynte å jobbe mer aktivt med musikken da jeg begynte å legge ut musikk på soundcloud for to år siden, forteller han.

Serzo er ikke typen som sitter og klimprer på gitar for å finne nye melodier. For ham er det elektronis­ke verktøy som gjelder. Du finner ham ofte foran datamaskin­en.

– Musikken jeg lager heter Hardstyle, og er en sjanger innen elektronis­k musikk. Man kan se på det som en hardere sjanger av Trance. Innenfor hardstyle er det flere sjangre igjen, og jeg retter meg mer mot den euforiske delen, som inneholder mye oppløftend­e og energiske melodier, beskriver Leininger.

Musikk lager han fordi det er gøy. Så enkelt. Målet er at folk skal få en glede av musikken han lager og få en god følelse når de hører den. Og at han en dag skal kunne leve av lidenskape­n.

Enn så lenge må han ha annen inntektsbr­ingende inntekt. Etter videregåen­de skole valgte Leininger å ta et friår for å fokusere med på musikken. Han bestemte seg for å flytte til Narvik sammen med sykepleier­student-kjaeresten.

– Jeg flyttet hit på grunn av det virket interessan­t. Jeg har aldri imot å prøve ut nye ting! Jeg har fått meg jobb på Rusta, noe jeg var svaert heldig med, smiler han.

– Hvordan får du dyrket musikkinte­ressen din der?

– Jeg har mer tid til å jobbe med den i forhold til da jeg gikk på skole, og i og med at det meste fungerer via internett så er jeg ikke saerlig avhengig av hvor jeg jobber med musikken.

MEN TILBAKE TIL nevnte video som har fått omlag 5,5 millioner visninger på Youtube etter at den ble lagt ut for tre måneder siden.

– Sangen jeg har fått så mange klikk på, er en uoffisiell remix av «Dynoro - In My

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway