Lister

– Vi satser på damene

Avviser at damefotbal­l nedpriorit­eres

- Av Karl Birger Saelør

– De som mener vi nedpriorit­erer damefotbal­l, har ikke fulgt godt nok med, sier John Stensland.

Siden det ikke blir jenter-16 serie på Agder neste sesong, ser det i øyeblikket ut til at Lyngdal har nok spillere til både jenter-17 og damelag.

Sportslig tilbud

– Vi melder på både jenter-17 og damelag, så vil vi se på hvilket sportslig tilbud lagene får når seriene settes opp. Årets 3. divisjon var ikke all verden, med svaert få kamper. Neste sesong kan Aust- og Vest-agder bli slått sammen; da vil avdelingen få flere lag. Vi er også usikre på hvor mange klubber som vil stille lag i en jenter-17 serie, sier fotballfor­mann John Stensland.

Lyngdal IL har vaere en foregangsk­lubb innen damefotbal­l siden midt på 80-tallet. Det ønsker klubben å vaere også i fremtiden. I følge Lyngdal IL sin egen sportsplan ønsker man å ha herrelag i 3. divisjon og damelag i 2. divisjon.

I år gikk damelaget glatt gjennom 3. divisjon, men å rykke opp til 2. divisjon er uaktuelt på grunn av få spillere og meget ung spillersta­ll.

Samarbeid

–Hvis vi kun stiller med jenter-17 på grunn av at dette laget vil få det beste sportslige tilbudet, betyr ikke det at damene nedpriorit­eres. Hvis vi ikke stiller lag i 3. divisjon, vil det bli meldt på et 7-er lag i 4. divisjon, slik at de få som er over 17 år også vil få et tilbud, sier John Stensland, som håper det på litt sikt kan vaere mulig å få til et samarbeid med naboklubbe­ne.

–Vi kaller inn til møte med naboklubbe­ne 6. desember, hvor vi ønsker å høre hva disse klubbene tenker med hensyn til samarbeid. Kan vi få inn forsterkni­nger, kan 2. divisjon i 2020 fort vaere en målsetting, sier fotballfor­mannen.

– Forferdeli­g dumt

Maren Njerve (29) var spillende hjelpetren­er og toppscorer på laget som vant 3. divisjon i år. Hun legger opp etter 14 sesonger på damelaget.

– Jeg håper for alle del at Lyngdal IL beholder damelaget, som har vaert en tradisjon i klubben i over 30 år. Det vil vaere forferdeli­g dumt og veldig trist hvis Lyngdal IL legger ned dette flotte tilbudet og velger å kun satse på et jenter-17 lag, sier Maren Njerve.

Hun mener 3. divisjon er «god laering» for unge jenter.

– I 3. divisjon kan laget samle krefter og klargjøre seg for comeback i 2. divisjon om noen år. Vi hadde masse unge jenter med på laget i år, og de klarer seg godt. Klubben har et ønske om damelag i 2. divisjon. Målsetting­en må jo vaere å komme opp på samme nivå som vi var for få år siden, sier Maren Njerve.

– Veldig trist

Ronny Fredriksen, ny herretrene­r i FIL og mangeårig trener for Lyngdals damer, mener også det vil vaere «veldig trist» hvis Lyngdal IL legger ned damelaget for å satse på jenter-17.

– Vi har brukt over 20 år på likestilli­ng i Lyngdal, og at klubben skal ha et damelag er et minstekrav. Å fjerne flaggskipe­t på damesiden ved å sette strek over damelaget, vil vaere veldig skuffende, sier Ronny Fredriksen.

Han mener det vil vaere mye mer attraktivt for unge jenter å spille på et damelag enn et pikelag. Den erfarne treneren brukte selv både 15 og 16-åringer på damelaget i sin tid, og de klarte seg bra.

– Ingen andre klubber tenker tanken på å droppe damelag og beholde piker-17. Det har iallefall ikke jeg hørt om før. Å gå til et slikt drastisk skritt vil bety at damefotbal­len nedpriorit­eres i klubben, slik jeg ser det, sier Ronny Fredriksen.

Vi melder på både jenter-17 og damelag, så vil vi se på hvilket sportslig tilbud lagene får når seriene settes opp. JOHN STENSLAND

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lyngdals fotballfor­mann John Stensland forsikrer at det aldri har vaert aktuelt å nedpriorit­ere damene.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lyngdals fotballfor­mann John Stensland forsikrer at det aldri har vaert aktuelt å nedpriorit­ere damene.
 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? – Ingen andre klubber tenker tanken på å droppe damelag og beholde piker-17. Det har iallefall ikke jeg hørt om før, sier Ronny Fredriksen.
FOTO: LARS ERIK LARSEN – Ingen andre klubber tenker tanken på å droppe damelag og beholde piker-17. Det har iallefall ikke jeg hørt om før, sier Ronny Fredriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway