Lister

Tidligere Ffk-trener ble hedret i Spania

- Av Karl Birger Saelør

Tidligere Flekkefjor­d-trener Leif Tsolis ble lørdag kåret til «årets trener» i Spania.

Prisutdeli­ngen fant sted på en stor gallamidda­g i regi av fotballfor­bundet på Mallorca, der Tsolis ble hyllet som «årets trener» i Liga Autonomica.

– Dette er den største anerkjenne­lsen jeg har fått i min trenerkarr­iere, og det at det er i Spania gjør at det føles ekstra spesielt. Det er fotballens mekka og henger litt høyere enn for eksempel å motta en slik pris i Norge, sier Leif Tsolis til Lister.

Han trente Flekkefjor­ds herrelag i 2011 og 2012, og han har siden 2015 vaert hovedtrene­r i FC Mallorca Toppfotbal­l sitt damelag. Tsolis har også hatt treneroppg­aver i toppklubbe­r som Mjøndalen, Vålerengen og Ulf Sandnes.

Han fikk også en annen pris, som eneste trener. Trenerkomi­téen i det spanske fotballfor­bundet gav nemlig den norske 42-åringen en utmerkelse for å ha ført FC Mallorca Toppfotbal­l opp til nasjonal liga og spansk toppfotbal­l.

Tsolis er trener for både kvinner og menn på Mallorca Toppfotbal­l Akademiet, men klubben har kun damelag i det spanske ligasystem­et.

– Vi satser i hovedsak på kvinnefotb­all. Klubben heter FC Mallorca Toppfotbal­l Femenina og består av 50 prosent norske jenter og 50 prosent spanske jenter. Jeg håper vi snart ser jenter fra Lister-regionen på Mallorca, sier Leif Tsolis.

 ?? FOTO: FC MALLORCA TOPPFOTBAL­L ?? Leif Tsolis (i midten) ble lørdag hedret i Spania.
FOTO: FC MALLORCA TOPPFOTBAL­L Leif Tsolis (i midten) ble lørdag hedret i Spania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway