Knepent tap på bortebane

Berstad: – Det er en merkelig kamp

- Av Mona Wikøren og Karl Birger Saelør

FIL/ IKB sine håndballhe­rrer tapte 35-33 for Våg på bortebane torsdag kveld.

FIL/ IKB kom på haelene fra start og lå under 4-0 etter fire minutter. Hjemmelage­t var i føringen 10-4 etter 15 minutter og 14-6 etter 20 minutter, før gjestene fra Farsund hadde en meget god periode. Laget scoret fem mål på rad uten at Våg kvitterte. Ledelsen ble redusert til 14-11 og 15-12, før Våg avsluttet omgangen best og gikk til pause med ledelse på 18-13.

I 2. omgang hadde FIL/IKB først en god periode da laget igjen scoret fire raske og reduserte fra 30-22 til 30-26. Helt mot slutten ledet Våg 35-29, før gjestene avsluttet best, scoret igjen fire raske, slik at det endte med knepent tap 3533.

Hevet seg mot slutten

– Denne kampen blir litt snudd på hodet tempomessi­g, sier trener Gunnar Berstad til Lister.

Han beskriver de første 20 minuttene som tafatt.

– Det var ufattelig tafatt. Ballen og beina går tregt, og vi avsluttet på halvsjanse­r, sier Berstad.

De siste ti minuttene av 1. omgang gikk imidlertid bedre.

– Da stabiliser­te vi kampen. I 2. omgang kom tempoet. De siste ti minuttene overkjører vi dem. Men det skulle jo vaert omvendt. Vi skulle ha startet med tempo og blitt slitne mot slutten. Det er en merkelig kamp. Laget hever seg når de blir trøtte, konkludere­r Berstad.

– Tenningsni­vået

Han synes det kan virke som at laget ikke helt vet hva de er gode for selv.

– Dette har med tenningsni­vået å gjøre.

Han mener ellers at laget sliter litt med å finne de rette formasjone­ne og kvaliteten­e ved de enkelte spillerne.

Berstad er imidlertid veldig godt fornøyd med at laget hevet seg som det gjorde mot slutten, og forsikrer at humøret er stigende kort tid etter kampslutt.

– Og innen vi er hjemme, så er det nok på topp, ler Berstad.

Avlyst

Onsdagens oppsatte hjemmekamp mot Holum ble avlyst ettersom gjestene ikke kunne stille lag. Dermed fikk FIL/ IKB to poeng uten å spille. Det er andre gang dette skjer denne sesongen. I begynnelse­n av november møtte ikke Strømmen/ Glimt til kamp i Alcoahalle­n, og dermed to gratispoen­g til Farsund-laget.

?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Martin Vogtmann Parsager ble toppscorer på FIL/ IKB med ni mål.