Lister

Gir kundene mulighet til å gi

- Av Tom Arild Støle

Dagligvare­butikkene i Lyngdal har lagt til rette for at kundene skal kunne gi litt ekstra til dem som har behov for det i førjulstid­en.

– Dette er blitt en tradisjon. Det er vel tredje eller fjerde året på rad at vi gjør dette. Det viser seg at behovet er stort, også i Lyngdal, sier butikksjef Cornelius Tjomsland ved Rema 1000.

I tillegg til Rema 1000 har byens to Kiwi-butikker og Coop Extra i sentrum gått sammen om «Pass it on»-prosjektet, hvor det handler om at kundene kan gi varer videre til dem kan trenge en oppmuntrin­g i førjulstid­en.

– Vi starter nå på lørdag, og så vil det vaere mulig å gi fram til og med 14. desember. Det fungerer slik at vi setter opp kasser ved utgangene der kundene kan legge i akkurat hva de selv vil. Tidligere er det blitt gitt alt fra brusflaske­r, konfektesk­er, ribbe, sokker, pepperkake­r og gavekort, forklarer Tjomsland.

Det er diakonitje­nesten i Lyngdal som koordinere­r de innsamlede varene og gir dem videre til dem som trenger det.

– Det å få vaere med på dette i julen er kjempefint. Det er mye kjøpepress på denne årstiden, og det er ikke alle som har like mye å rutte med. Jeg tror det er flere som sliter med dette i vårt lokalmiljø enn vi skulle tro, sier Kornelius Tjomsland. Sognediako­n Jan Hananger i Lyngdal er takknemlig for alt som kommer inn. Han har delt ut varer i førjulstid­en til trengende i over 25 år. Det startet med at barna i en barnehage samlet inn leker som ble gitt videre. Siden har det ballet på seg, og de siste årene har altså også dagligvare­bransjen blitt med.

– I fjor delte vi ut varer til om lag 40 familier i kommunen. Gjennom mitt virke blir jeg kjent med mange, og vet derfor hvor skoen trykker og hvem som trenger det mest. Det å kunne formidle noe som snille folk gir, videre til dem som trenger det, er en stor glede, og en oppmuntrin­g i førjulstid­en, sier Hananger.

Han tar imot absolutt alt, men sier at gavekort er ekstra kjaerkomme­nt, da det rent praktisk er enklere å dele ut.

 ??  ?? Butikksjef Kornelius Tjomsland ved Rema 1000 og flere av hans kolleger i dagligvare­bransjen i Lyngdal vil i førjulstid­en invitere kunder til å gi litt til dem som har behov for litt ekstra.
Butikksjef Kornelius Tjomsland ved Rema 1000 og flere av hans kolleger i dagligvare­bransjen i Lyngdal vil i førjulstid­en invitere kunder til å gi litt til dem som har behov for litt ekstra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway