Lister

Sex-video på avveie

Politiet etterforsk­er – har beslaglagt ungdoms telefon

- Av Fridtjof Borø Nygaard og Tom Arild Støle

– Ulovlig, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen om en sex-video med lokale aktører som spres blant ungdom.

Politiet etterforsk­er ulovlig spredning av en sex-video.

Etter det regionavis­en Lister kjenner til er videoen spredt på sosiale medier. Den viser angivelig to menn ha sex sammen med en kvinne. I bakgrunnen spilles musikk, og hiten til Rav i og D J Løv« Utad eg s ja e l opplevelse» høres høyt.

Usladdet

Filmen skal vaere flere år gammel, men ha begynt å sirkulere i ungdomsmil­jøer den senere tiden. Klippet varer i fire minutter og 15 sekunder. Personene på filmen er identifise­rbare og usladdet.

Flere kilder opplyser til regionavis­en Lister at politiet beslagla mobiltelef­onen til en tenåring i Lister-regionen nylig. Tenåringen er teknisk sett siktet ved at politiet har beslaglagt telefonen. Ungdommen er siktet for hensynsløs atferd ved å spre videoen.

– Ulovlig uansett

– Spredning av en slik type film er ulovlig uansett. Her er det flere fornaermed­e på filmen, og det er begrunnels­en for at jeg besluttet å be om å beslaglegg­e telefonen, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen ved Agder politidist­rikt til regionavis­en Lister.

Spredning av seksuelt materiale er etter straffelov­en å betegne som hensynsløs atferd kombinert med heleri. Ofrene trakassere­s ved at materiale de selv eier blir spredt. Dette skjedde i den mye omtalte Nora Mørk-saken. Den profilerte landslagss­pilleren i håndball fikk flere bilder av seg selv spredt som hevnporno.

Det var cirka ved 22.30-tiden en tirsdag for snart to uker siden at to politibetj­enter dukket opp på døren hjemme hos tenåringen for å beslaglegg­e telefonen hans.

– Vi hadde lagt oss da politiet ringte på døren. Vi ble fortalt at min sønn var involvert i en sak som omhandlet deling av en film på nett, og at de derfor måtte beslaglegg­e telefonen, sier tenåringen­s mor til reginavise­n Lister.

Tenåringen måtte forklare seg for politibetj­entene. Der skal han også ha innrømmet å ha delt videoen.

Har sirkulert

Ifølge moren har den aktuelle videoen sirkulert i lokalmiljø­et i flere måneder. Hun forstår ikke hvorfor det kun er hennes sønn som har fått sin telefon beslaglagt, ettersom hun mener det er mange som har delt den.

Moren opplyser at verken henne eller tenåringen har hørt noe fra politiet i kjølvannet av beslaget.

Mobiltelef­onen til tenåringsg­utten er overlevert kriminalte­knisk avsnitt ved Agder politidist­rikt i Kristiansa­nd. Der skal kriminalte­knikerne forsøke å finne spor etter hvor filmen er blitt delt og hvor opprinnels­en til spredninge­n kommer fra.

Kilder sier til regionavis­en Lister at det er en rekke ulike miljøer som den senere tiden har hatt tilgang på og spredt filmen.

Spredning av en slik type film er ulovlig uansett. OLE MARTIN PAULSEN

 ??  ??
 ?? SCANSTOCKP­HOTO ?? En lokal ungdom fikk sin mobiltelef­on beslaglagt av politiet etter mistankte om spredning av en flere år gammel sex-video.
SCANSTOCKP­HOTO En lokal ungdom fikk sin mobiltelef­on beslaglagt av politiet etter mistankte om spredning av en flere år gammel sex-video.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? – Her er det flere fornaermed­e på filmen, og det er begrunnels­en for at jeg besluttet å be om å beslaglegg­e telefonen, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen.
FOTO: TOM ARILD STØLE – Her er det flere fornaermed­e på filmen, og det er begrunnels­en for at jeg besluttet å be om å beslaglegg­e telefonen, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway