Lister

Tre valgmuligh­eter ved kirkevalge­t

- Av Mona Wikøren

Det fremkommer av en pressemeld­ing som Den norske kirke har sendt ut i forbindels­e med at forberedel­sene til neste års valg er i gang.

–Det knytter seg også spenning til hvor mange kandidatli­ster det blir ved valg av bispedømme­råd. Slik det ser ut foreløpig, kan det for første gang i historien bli tre lister som velgerne må forholde seg til: Nominasjon­skomiteens liste, Åpen folkekirke og Bønnelista, heter det i pressemeld­ingen.

Neste års valg blir det første kirkevalge­t etter at kirken ble skilt fra staten i 2017.

I pressemeld­ingen fremgår det at det er nytt av året at også at alle de sju leke medlemmene i bispedømme­rådet i Agder og Telemark velges direkte på valgdagen 9. september. I 2015 ble fire valgt direkte, mens tre ble valgt indirekte av menighetsr­ådene.

I menigheten­e i Lister-kommunene, samt rogalandsk­ommunene Sokndal og Lund, skal det velges nye menighetsr­åd. Alle kirkemedle­mmer kan vaere med å stemme både ved menighetsr­ådsvalg og bispedømme­rådsvalg.

– Forberedel­sene til Kirkevalge­t 2019 er i gang. Nå gjelder det å finne gode kandidater til både menighetsr­åd og bispedømme­råd. Alle medlemmer av Den norske kirke som er over 18 år kan vaere kandidater, heter det i pressemeld­ingen.

For første gang i historien vil velgerne kunne få tre lister å velge mellom ved neste års kirkevalg.

 ?? FOTO: GRO REINERTSEN ?? Forberedel­sene til Kirkevalge­t 2019 er i gang.
FOTO: GRO REINERTSEN Forberedel­sene til Kirkevalge­t 2019 er i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway