Lister

Trio og gjenoppstå­tt kor

Torstein Sødal, Maria Arredondo og Heine Totland skal synge i Lyngdal kirke sammen med et gjenoppstå­tt lokalt kor.

- Av Svein Morten Havaas

Onsdag 19. desember er det duket for storstilt julekonser­t under tittelen «Vår Jul». Sammen med de tre kjente artistene skal det gjenoppstå­tte Lyngdalsko­ret - under ledelse av Thore Søvik - skape førjulsfes­t.

ETTER EN HEFTIG høst med Stjernekam­p-deltakelse på NRK gleder Maria Arredondo seg stort til julekonser­ten Vår Jul i Lyngdal kirke.

– Det blir så koselig å komme tilbake igjen til Lyngdal. Og så gleder vi oss til å treffe Lyngdalsko­ret igjen, sier Arredondo.

– Under ledelse av duracell-dirigent Thore Søvik kommer dette til å bli fantastisk, skyter Torstein Sødal inn.

LYNGDALSKO­RETS første og eneste konsert siden 2015, var sammen med nettopp Sødal og Arredondo. I år har prosjektko­ret gjenoppstå­tt og består av sangglade lyngdøler.

Konserten i Lyngdal kirke er på tampen av en 28 konserter-lang turné, fra trondheims­området i nord til Mandal i sør.

FOR SJETTE ÅR på rad legger ekteparet Sødal/ Arredondo ut på juleturné, denne gangen i bobil med sønnen Elijah (1). På repertoare­t står kjente og kjaere julesanger, akkompagne­rt av kor fra stedene artistpare­t besøker.

I tillegg til musikalske kormuskler fra Lyngdalsko­ret kommer publikum til en scene med musikere i verdenskla­sse.

– Vi har blant annet hentet over den fantastisk­e fioliniste­n Avery Bright fra Nashville, som jevnlig samarbeide­r med kjente navn som Josh Groban og U2. Dette tror vi blir feiende flott, sier Torstein Sødal, før han legger til:

– Vi skal gjøre det vi kan for å skape en skikkelig førjulsfes­t i Lyngdal.

MARIA Arredondo ble oppdaget som artist som tenåring. I høst var hun aktuell med Nrk-programmet Stjernekam­p.

Torstein Sødal blir sett på som en av Norges beste, mannlige sangere, og solgte til gull med sitt debutalbum.

Heine Totland er en av Norges største sangere og entertaine­re, kjent fra musikaler, fra radio og TV, både som artist og som programled­er. I høst var også han aktuell med Nrk-programmet Stjernekam­p.

Under ledelse av duracell-dirigent Thore Søvik kommer dette til å bli fantastisk. TORSTEIN SØDAL

 ?? FOTO: KAROLINE JOHANNESSE­N LITLAND ?? Lyngdalkor­et har gjenoppstå­tt for anledninge­n onsdag 19. desember - under ledelse av dirigent Thore Søvik.
FOTO: KAROLINE JOHANNESSE­N LITLAND Lyngdalkor­et har gjenoppstå­tt for anledninge­n onsdag 19. desember - under ledelse av dirigent Thore Søvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway