Lister

Knusende hjemmeseie­r

FIL var suverent best mot gjestene fra Tromsø

- Av Cecilie Nilsen

FILS volleyball­herrer i 1. divisjon tok hjem en sterk seier på hjemmebane da TSI måtte reise hjem til Tromsø uten poeng.

FIL vant 3-1 i sett mot TSI (Tromsø-studentene) i Alcoa Miljøpark søndag, og tok alle tre poengene.

Tapte første sett

Laget fra nord åpnet derimot kampen best og vant første sett, men hjemmelage­t slo tilbake og vant de tre neste settene.

–Vi begynte litt sløvt i første sett. Vi fant ikke rytmen og stanget litt, sier Fil-trener Rune Gabrielsen om tapet i første sett.

Han forteller at de ante at det kom til å bli jevnt, ettersom TSI er et godt lag.

–I det første settet spilte vi med en på midtbane som ikke pleier å spille midt. I andre sett valgte vi derfor å gå tilbake til en formasjon som vi er kjent med. Og siden det fungerte bedre, fortsatte vi med det, forteller Gabrielsen.

Han forklarer videre at laget har slitt med personalet denne dagen.

– Det spilles 2. divisjonsk­amp i Kristiansa­nd i dag, samt at noen spillere er i Kristiansa­nd og Oslo og har eksamensti­d.

Klarte å snu kampen

Treneren er glad for at de med bytte av formasjon klarte å snu kampen.

– Begge lagene gjorde mye feil. Men i angrep gjorde vi det bedre enn motstander­laget, sier Gabrielsen.

Fil-herrene i 1. divisjon vant de tre siste settene. Etter hvert poeng feiret de med et lite kamprop, og i løpet av kampen ble det ikke rent lite seiersjube­l. Publikum var fantastisk­e denne søndagen, og når seieren var i sikte, ble publikum enda mer opprømt og engasjert.

– Vi spiller nok ekstra godt når vi har et så bra publikum. Når kampen girer seg opp, gjør også publikum det. Jeg håper publikum kjenner sin besøkelses­tid på kampene også etter jul, sier treneren.

Tre poeng

FIL har to bortekampe­r igjen før jul. Etter jul er det tre hjemmekamp­er igjen, samt en rankingtur­nering - hvor alle i 1. divisjon kommer til Farsund og spiller kamper.

–I 1. divisjon er det et høyt nivå, og man må vaere på hele tiden for å klare en seier her, sier Gabrielsen.

– Jeg er alltid fornøyd når vi vinner en kamp. I dag var det veldig fint å ta med seg hjem alle tre poengene, avrunder han.

??  ?? FIL knuste Tromsø og slapp jubelen løs etter endt kamp.
FIL knuste Tromsø og slapp jubelen løs etter endt kamp.