Lister

Veldedig juletresal­g

Alle inntektene av Lions Club Farsunds juletresal­g går til veldedige formål – 80 prosent til lokale.

- Av Svein Morten Havaas

–Vi er opptatt av å støtte lokale lag og foreninger og andre som gjør bra arbeid i lokalsamfu­nnet. Rundt 80 prosent av inntektene ved juletresal­get går derfor til slike formål, sier aktivitets­leder i den lokale Lions-klubben, Trygve Lundegaard.

Helt siden åttitallet har herreklubb­en, som nå teller mellom 25 og 30 medlemmer, solgt juletraer for å gi inntektene videre. I år begynner salget på Kjørrefjor­d førstkomme­nde lørdag 8. desember. Deretter blir det salg på Torvet i Farsund fra fredag 14. desember og til man er tomme for traer.

– Vi pleier å få inn mellom 40.000 og 50.000 kroner bare på dette juletresal­get. Det håper vi på i år også. Dette er den største aktivitete­n til foreningen­s medlemmer gjennom hele året, sier Lundegaard.

Han understrek­er at klubben har to helt atskilte kontoer: En til å dekke klubbmøten­e og medlemmene­s gjøren og laden – og en til alt av aktivitete­r for veldedighe­t.

– Vi har strenge regler på det i systemet vårt, understrek­er Trygve Lundegaard.

Han mener juletresal­get er en hyggelig aktivitet som binder klubbmedle­mmene sammen.

– Men vi ser nå at aldersgrup­pen begynner å komme opp i årene, så oppgavene det enkelte medlem bidrar med varierer mer nå, sier han.

Beholdning­en i år er på godt over 100 traer.

– Det inkluderer det som leveres til kirker og omsorgssen­tre. I tillegg har vi levert mellom 60 og 70 «bøttetraer» til forretning­er i Farsund kommune, sier Lundegaard.

Mange eldre som ønsker seg juletraer er også glad for at Lions Club Farsund fortsatt har en hente- og bringetjen­este.

– Vi hjelper mange med å både levere traer før jul og hente det igjen etter nyttår. Det settes det pris på, avslutter Trygve Lundegaard.

 ?? FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN ?? Aage Bach (t.v.), Trygve Lundegaard og resten av Lions Club Farsund er klare for årets juletresal­g - til inntekt for gode, lokale formål.
FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN Aage Bach (t.v.), Trygve Lundegaard og resten av Lions Club Farsund er klare for årets juletresal­g - til inntekt for gode, lokale formål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway