Lister

Løftet til Em-sølv

Sommerseth på 5. plass sammenlagt

- Av Olav Hoel

Carl Petter Sommerseth fra Lyngdal er ornøyd med sølv i markløft og 5. plass totalt under EM i styrkeløft søndag.

– Det var veldig gøy. Jeg satte ny norsk rekord i markløft og totalt, noe jeg er veldig godt fornøyd med. Det var en tøff kamp om gullet i markløft, men en tysker ble for sterk og slo meg med to og en halv kilo. I og med at dette var mitt første EM etter en tøff periode med mye jobbing og trening, var dette en veldig god dag for min del. Her satte jeg også personlig rekord i benkpress, markløft og totalt, sier en godt fornøyd Sommerseth til Lister24.

– Til forventnin­gene

Mesterskap­et fant sted i Kaunas i Litauen, og Sommerseth forteller at han løftet 212,5 kilo i benkpress, 352,5 kilo i markløft. Med 860 kilo totalt er dette en forbedring på 11 kilo fra hans forrige personlige rekord.

– I tillegg løftet jeg 295 kilo i knebøy, noe som også er veldig bra. Jeg var ikke sterk nok for mer denne gangen. Jeg hadde forhåpning­er om å gjøre det bra i dette mesterskap­et, så det er gøy at det alt i alt stod til forventnin­gene. Selv om man alltid håper å løfte bedre, så må jeg vaere fornøyd med hvordan det gikk i dag, saerlig med tanke på mye jobbing og forskjelli­ge andre ting på privaten som har tatt mye tid og vaert utfordrend­e de siste månedene, sier Sommerseth.

VM neste

Han neste store mål er VM til sommeren, noe han starter oppkjøring­en til på nyåret.

– Nå tar jeg med meg mange gode erfaringer fra dette mesterskap­et som en god motivasjon når jeg starter treningen til sommerens VM i januar. Først blir det derimot en rolig desember hjemme i Lyngdal med familien, hvor det nok også blir noen turer. Som idrettsutø­ver er det også viktig med hvile, avslutter Sommerseth.

Jeg hadde forhåpning­er om å gjøre det bra i dette mesterskap­et, så det er gøy at det alt i alt stod til forventnin­gene. CARL PETTER SOMMERSETH

 ??  ??
 ?? FOTO: JØRGEN HAUG ?? Med både sølv og personlige rekorder i bagasjen er Carl Petter Sommerseth fra Lyngdal godt fornøyd med Em-debuten i Litauen søndag.
FOTO: JØRGEN HAUG Med både sølv og personlige rekorder i bagasjen er Carl Petter Sommerseth fra Lyngdal godt fornøyd med Em-debuten i Litauen søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway