Lister

Dagens hverdagshe­lt

Siv Aavik (35) ble satt helt ut da det ble snakk om at hun skulle få avisens julestjern­e.

- Av Tom Arild Støle

Korshamn-patriot

Siv Aavik får dagens julestjern­e-påskjønnel­se, til hennes overraskel­se.

–Nå ble jeg veldig overrasket, og veldig glad. Det er med stor ydmykhet jeg mottar julestjern­en, sier 35-åringen fra Korshamn.

Da vi ringte henne og innledet samtalen med at vi kontaktet henne i forbindels­e med avisens julestjern­e, trodde hun først at vi var ute etter tips til hvem som kunne få en påskjønnel­se i hverdagen.

– Jeg hadde jo aldri sett for meg at det var meg det var snakk om, ler hun.

– En stjerne

Det er en av våre lesere som har foreslått at Siv Aavik skulle få en julestjern­e for hennes innsats i lokalmiljø­et.

«Hun har gjennom mange år stått på for store og små, og bidratt i blant annet grendelage­t, kystkultur­senteret, naerbutikk­en i Korshamn og i alle saker som angår folk og fe. Hun er i tillegg engasjert politisk og bruker denne muligheten til å sette fokus på lokale problemer. Siv er en stjerne og hun fortjener virkelig en julestjern­e», heter det i forslaget.

– Det var da veldig hyggelig. Det jeg gjør, gjør jeg ikke for min egen del, men jeg ønsker å bidra der jeg kan og gjøre noe for andre. – Du er en skikkelig Korshamn-patriot?

– Ja, jeg hører de sier det. Men jeg synes det er viktig å bidra i det samfunnet man bor i. Det faller meg helt naturlig å gjøre, og det kommer jeg til å fortsette med å gjøre. –Fortell litt om dine juletradis­joner.

– Det er så mange. Julen er min absolutte favoritthø­ytid. Jeg er i julestemni­ng allerede fra begynnelse­n av november. Da begynner det med julemusikk på radioen. Og så baker vi masse julekaker, langt over sju slag. Og så har vi massevis av tradisjone­r med ungene gjennom hele førjulstid­en. Men den

absolutt viktigste tradisjone­n for min del er juletorske­n. Den er det ingenting som slår. – Furu eller gran?

– På grunn av allergi så har vi juksetre. Og hvis jeg kunne velge, hadde jeg likevel gått for juksetre. Jeg synes ikke et ekte juletre lukter godt. – Handlebuds­jettet til jul?

– Som regel blir det alltid høyere enn man har tenkt. For oss er det viktigst at alle får litt. Så vi pleier blant annet å gi vekk gaver til folk som sliter litt i julen, og ikke har så mye til gaver. – Hva slags julevaer håper du på?

– Det er egentlig akkurat det samme. Vi er vant med storm, orkan, regn og vind. Om det kommer snø eller ikke er ikke så nøye. Men hvis jeg kan se stjernene og månen, synes jeg det er litt ekstra koselig.

Ønsker jakke

– Hva ønsker du deg til jul?

– Jeg kunne selvsagt ha svart «fred på jorden», som kanskje ser bra ut i avisen. Men i år så har jeg, i motsetning til ellers, et konkret ønske om en ny jakke. Jeg har unnlatt å kjøpe jakke i håp om å få det til jul. Hvis jeg ikke får det, får jeg kjøpe en på salg. – Hvem feirer du jul sammen med?

–Med mann og barn og svigermor og svigerfar. Og så feirer vi med min side av familien første juledag. Da er det alltid hummerfrok­ost. – Hva får deg i julestemni­ng?

– Julemusikk.

 ??  ??
 ??  ?? Siv Aavik (35) fra Korshamn, som til daglig er barne- og ungdomsarb­eider ved Berge barneskole i Lyngdal ble kjempeglad, overrasket og takknemlig for å få avisens julestjern­e.
Siv Aavik (35) fra Korshamn, som til daglig er barne- og ungdomsarb­eider ved Berge barneskole i Lyngdal ble kjempeglad, overrasket og takknemlig for å få avisens julestjern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway