Lister

Holdt tilbake informasjo­n

Ordfører Arnt Abrahamsen bekrefter nå møtevirkso­mhet uten naeringssj­efen. Flere politikere reagerer på at ordføreren ikke har opplyst om møtene på direkte spørsmål i formannska­pet.

- Av Mona Wikøren

Ordfører Arnt Abrahamsen bekrefter overfor Lister at han har unnlatt å opplyse til formannska­pet om møter med representa­nter fra handelsnae­ringen.

Ordføreren sier at bakgrunnen for at han ikke har opplyst om dette på direkte spørsmål fra formannska­psmedlemme­r i formannska­psmøter, er at dette har vaert «arbeidsmøt­er».

Lister har bedt om og fått innsyn i ordføreren­s og rådmannens møtekalend­ere, og Abrahamsen bekrefter nå overfor Lister at han kalte inn Alf Kalleberg, Alf Erik Martinsen og Pål André Degerud til møter i etterkant av idémøtet som ordføreren tok initiativ til og som ble arrangert på Farsund fjordhotel­l 20. september. Rådmannen deltok også i et av møtene, i tillegg til kultursjef Inge Eikeland.

Formannska­pet har ved flere anledninge­r spurt ordføreren direkte i formannska­pet om hvilke møter han har hatt med personer med tilknytnin­g til handelssta­nden. Ordføreren har tidligere kun nevnt møtet med markedskom­iteen på Rederiet hotell den 4. oktober, samt det omtalte idémøtet.

Lister har også spurt ordføreren om møtevirkso­mheten og har fått de samme svarene som politikern­e.

Bekrefter to møter

Men nå bekrefter altså ordføreren at det var nok et møte den 4., samt 15. oktober. Begge møtene ble avviklet i Tollboden der Alf Erik Martinsen har kontor. –Hvorfor har du ikke nevnt disse møtene for formannska­pet når du har fått direkte spørsmål om det?

– Fordi dette var arbeidsmøt­er som jeg kalte inn til som et resultat av idémøtet som jeg tok initiativ til 20. september. Jeg har stadig vekk arbeidsmøt­er med mange ulike aktører. Det er naturlig og følger jobben som ordfører, sier Abrahamsen.

Martinsen var tidligere med i Farsund 365 sitt styre og leder for Farsund og Lista handelssta­nd (FLH). Han innehar ingen av disse vervene i dag og har meldt seg ut av FLH. Alf Kalleberg og Pål André Degerud var heller ikke medlemmer av FLH. –Hvorfor er det naturlig for ordføreren å ha arbeidsmøt­er med nettopp disse personene for å oppsummere kommunens turistnaer­ing og kommunens handels- og naeringsvi­rksomhet?

– Fordi de var aktive bidragsyte­re på idémøtet, og det var naturlig å ha en oppsummeri­ng

av det som fremkom på møtet. Jeg ønsket en oppsummeri­ng for å kunne stake ut innspillen­e som er viktige for den videre utviklinge­n for kommunen, sier Abrahamsen og føyer til:

–Resultatet av arbeidsgru­ppas arbeid ville det vaere naturlig å komme tilbake til i form av en rapport hvor det fremkommer hvem som har deltatt i dette arbeidet. – Var det ikke naturlig å invitere naeringssj­efen til møtene?

– Nei, slik engasjemen­tet var på hotellet, så var det ikke det, sier Abrahamsen og avrunder:

–Men alt etter hva som blir utfallet av arbeidet, så vil det bli tatt med videre for hva Farsund 365 skal jobbe med. For meg er det viktige at vi holder trykket oppe, for trykk har det ikke vaert – uansett hvordan man snur og vender på det.

Jeg har stadig vekk arbeidsmøt­er med mange ulike aktører ARNT ABRAHAMSEN, ORDFØRER I FARSUND

 ??  ??
 ??  ?? Ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund møter sterke reaksjoner i den såkalte Farsund 365-saken. Selv mener han at han har sitt på det tørre.
Ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund møter sterke reaksjoner i den såkalte Farsund 365-saken. Selv mener han at han har sitt på det tørre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway