Lister

Klar for cupfinalen

Ragnhild Torgersen ledet Randaberg til finalen

- Av Hedda Ovidia Stølen

– Kampen gikk sånn som vi forventet. Oslo Volley spilte godt, men vi spilte bedre, smiler Ragnhild Torgersen.

Lyngdølen kan virkelig smile, for hu, og resten av klubblaget Randaberg, har sikret seg finaleplas­s i volleyball for kvinner.

Dét skjedde lørdag formiddag da Oslo Volley og Randaberg møttes til dyst i Nydalen i Oslo. Med på sistnevnte lag var kaptein, og lyngdøl, Ragnhild Torgersen.

–Det var en gøy, og til tider jevn kamp. Vi spilte uansett som planlagt, og da gikk det rette veien, mener hun.

På nyåret

Etter første seriefinal­ekamp forrige helg var det Randabergd­amene som tok en 3-2-seier på hjemmebane. Dermed måtte Randaberg også vinne lørdagens kamp med enten 3-0 eller 3-1 for å kapre en direkte billett til finalen. Hadde Oslo Volley vunnet ville lagene vaert nødt til å spille en tredje, avgjørende kamp, samme dag. Det ble imidlertid ikke nødvendig.

– Oslo Volley spilte godt, men vi spilte bedre, smiler Torgersen, som nå kan glede seg til finale til nyåret.

Gode marginer

Semifinale­n endte med 3-1-seier til Randaberg. Første sett endte 18-25 til Randaberg, andre sett endte med en jevnere 25-22, og tredje sett gikk til Oslo Volley, med en nervepirre­nde 26-24-seier. Det fjerde og avsluttend­e settet var noe annet. Da var det igjen Randeberg som dro det lengste strået og settet endte 25–9 til rogalendin­gene.

– Det er deilig å avslutte kampen med et så bra sett. Resten av kampen var jevn, slik vi hadde forutsett, men på slutten klinket vi til, forteller Torgersen.

Sto over mye

26-åringen, som har spilt for Randaberg siden 2014, står også bokført med 12 A-landskampe­r, og har spilt to cupfinaler tidligere.

Når det kommer til lørdagens kamp, var kapteinen imidlertid ikke helt fornøyd med egen innsats på banen. Men hun er nå klar for å ligge i hardtrenin­g frem til finalen.

– I dag spilte jeg rett og slett ikke saerlig bra, så da måtte jeg stå over mye av kampen. Derfor er det bra at andre gode spillere kan ta ansvar. Det er det som gjør laget vårt så bra; at vi er jevnt over gode, slik at det ikke går ut over hele presentasj­onen om noen ikke helt har dagen, mener hun.

Spennende finale

Randaberg har nå en juleferie å gjøre seg klar på før de skal møte Førde i cupfinalen i januar. Torgersen tror det kan bli en spennende kamp.

–Førde er et veldig bra lag, men jeg tror at om det er noen som kan slå dem, så er det oss. Forhåpentl­igvis er vi begge i toppform, slik at det blir en spennende finale, avslutter hun.

 ??  ?? Randaberg og Ragnhild Torgersen kunne juble over seier over Oslo Volley lørdag.
Randaberg og Ragnhild Torgersen kunne juble over seier over Oslo Volley lørdag.
 ??  ?? Lyngdøl Ragnhild Torgersen er kaptein på Randaberg, og gleder seg til å møte Førde i finalen på nyåret.
Lyngdøl Ragnhild Torgersen er kaptein på Randaberg, og gleder seg til å møte Førde i finalen på nyåret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway