Lister

Forsmak på jul

- Av Åse Astri Bakka

– Det er så gøy når det er liv i byen!

Dét sier Emma Remine Reisvaag Sunde, som har tatt turen fra Spind til Farsund sentrum for å delta på julelørdag sammen med ektefelle Eivind og barna Gea Benedikte (5) og Trygve (3).

– Dette er mer enn jeg hadde forventet. Det er veldig gøy å se fint pyntede vinduer og gater, smiler Emma Remine.

Familien søkte ly for regnet inne i lokalet der turistinfo­rmasjonen tidligere holdt hus etter at barna hadde sunget sammen med barnekoret Fryd i byen. Eller; det kan godt vaere de hadde kommet uansett, for her har American Festival gjort det veldig koselig.

HER ER det pyntet til jul med overdådig juletre med gaver under, en peis der julestrømp­ene henger klar og mengder med forskjelli­g julepynt dandert rundt forbi.

– Vi har vaert her to lørdager nå før jul og det har vaert kjempegøy! Det kommer jevnt med folk hele tiden, sier Elin Larsen fra American Festival.

Hun forteller at de har fått alt i stand med hjelp fra mange forskjelli­ge personer og bedrifter.

– MÅLET ER å vise oss frem også om utenom den ene helgen vi har festival om sommeren.

– Her kan vi vise frem litt av festivalen i Farsund. Kanskje flere da tar turen til Vanse i sommer, stemmer Ellen R. Langemyr i, før hun begeistret ber avisens utsendte bli med inn på toalettet.

– Du må se doen! smiler hun og geleider oss inn på bakrommet og løfter opp dolokket.

– Se! Det lyser, smiler hun og forteller at doen slår an blant barna.

LOKALET FYLLES gradvis med folk. Blant dem Agnethe Salvesen med mann og barn.

– Det er veldig hyggelig at det skjer så mye i sen-

trum. Det gjør at jeg gleder meg til å komme hit. Vi får en pause fra julestria og får julestemni­ng, smiler hun, mens familien deltar på en quiz om Amerika.

De som vinner får med seg et stort pepperkake­hus, utformet som en enhjørning. Det har 6. klassingen­e Gia Louise M. Fallon, Miriam Elise Åsland og Frida Johansen laget på skolen til dette formålet.

FUNGERENDE LEDER for Frivilligs­entralen Øystein Mikalsen er også hjertelig tilstede. Det var ham som tok initiativ til å få liv i lokalet i førjulstid­en. – Det er lagt ned 420 dugnadstim­er av 60 bidragsyte­re i prosjektet, smiler han.

Det hele har ballet på seg, slik at det nå er julestemni­ng flere butikkvind­uer som ellers hadde stått mørke og tomme. I ett av vinduene har Mikalsen sin egen frivilligj­ulekalende­r der han hver dag bytter ut et hjerte med samme antall pepperkake­figurer som antall frivillige som har meldt seg til tjeneste den dagen.

– Målet var 24; en frivillig for hver dag. 15 har allerede meldt seg, så vi ligger godt an. Jeg blir veldig glad når folk melder seg, det gir meg troen på det gode i mennesker.

JULESTEMNI­NG er det også ute i gatene, selv om regnet høljer ned. I tillegg til at nevnte barnekor har opptrådt, er det servert saft og lapper og nissen har vaert rundt med godteposer. Også Janitsjare­n har sørget for julemusikk.

Inne på Amfi Farsund er det også lett å merke at julen er i anmarsj. Her har musikanter fra Farsund gutte- og pikekorps slått an tonen, barna har kunnet lage gaver på juleverkst­edet, Nordvesten har sunget og senterniss­en har både delt ut godteposer, tatt imot ønskeliste­r og latt seg fotografer­e i godstolen sin sammen med barna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Fungerende daglig leder for Frivilligs­entralen i farsund, Øystein Mikalsen, foran frivillig-kalenderen. Målet er å skaffe 24 frivillige innen julaften.
Fungerende daglig leder for Frivilligs­entralen i farsund, Øystein Mikalsen, foran frivillig-kalenderen. Målet er å skaffe 24 frivillige innen julaften.
 ??  ?? Anne Bente Birkeland fra Galleri Farsund avslørte hvem den hemmelige nissen var. De som tippet Arild Knudsen var med i trekningen av premier.
Anne Bente Birkeland fra Galleri Farsund avslørte hvem den hemmelige nissen var. De som tippet Arild Knudsen var med i trekningen av premier.
 ??  ?? Barnekoret Fryd var frydefylt sjarmerend­e under sin konsert midt i sentrum lørdag.
Barnekoret Fryd var frydefylt sjarmerend­e under sin konsert midt i sentrum lørdag.
 ??  ?? Gea Benedikte Reisvaag Sunde (5) koser seg med kakao med minimarshm­allows, mens lillebror Trygve (3) venter til den er litt kjøligere. Mamma Emma Remine i bakgrunnen.
Gea Benedikte Reisvaag Sunde (5) koser seg med kakao med minimarshm­allows, mens lillebror Trygve (3) venter til den er litt kjøligere. Mamma Emma Remine i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway