Lister

En hard kamp for Damman

-

Vest-agders fylkesordf­ører Terje Damman melder seg ut av Høyre. Utmeldelse­n er svaret på at partiet har dumpet ham som toppkandid­at som vervet til fylkesordf­ører for ett Agder. Damman ble radert ut av Høyres liste på nominasjon­smøtet 26. november. Til Faedreland­svennen sa Damman at han er overbevist om at det er rett konklusjon, og fylkesordf­øreren har rett. Blir du satt ut av laget, spiller du ikke for laget. Blir du du dumpet av partiet, er du ikke medlem av partiet.

DAMMAN har vaert politisk aktiv i folkevalgt­e organer siden 1983. Han har ett år igjen som fulkesordf­ører og er nå uavhengig. Høyreveter­anen er valgt som fylkesordf­ører ut 2019 og utmeldelse­n kan ikke forandre på det. Han er heller ikke truet som leder av fellesnemn­da for Agder fylkeskomm­une. Damman har vaert aktiv i Høyre i 35 år og fylkesordf­ører siden 2011.

HØYRE har valgt Arne Thomassen som førstekand­idat. Den tidligere Lillesand-ordføreren leder Aust-agder Høyre og er en utadvendt, plassering­sflink og medievant politiker som Høyre mener skal fremme ett Agder. Den grå eminensen Terje Damman har ikke gjort en dårlig jobb. Tvert imot. At han velger å melde seg ut, kan fremstå som sutring. Det er det ikke. Damman er garantert skuffet og forbannet, men revisoren velger den sindigste løsningen en tallknuser kan. Si nei og melde seg ut. Det er to streker under svaret.

I DET NYE Agder har maktskifte­t allerede skjedd. Faedreland­svennen har har dokumenter­t at Lillesand blir det nye maktsenter­et for fylkespoli­tikerne. Nå Mandal nå mister fylkesordf­ører Terje Damman og varaordfør­er Tore Askildsen (KRF) kommer prioriteri­ngene til å bli annerledes for vestfylket. Det blir en hardere og lengre kamp om pengene når det politiske hjertet ligger midt i Agder.

Damman er garantert skuffet og forbannet, men revisoren velger den sindigste løsningen en tallknuser kan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway