Lister

Lister-skoler over snittet

- Av Olav Hoel

Både KVS Lyngdal, Flekkefjor­d og Byremo videregåen­de skole er Lister-skoler som får flest til å bestå og gjennomfør­e videregåen­de skole i Vest-agder.

Ny statistikk fra Utdannings­direktorat­et viser at KVS Lyngdal og Flekkefjor­d videregåen­de skole bidrar over landsgjenn­omsnittet når det gjelder å få elever til å fullføre og bestå et studieforb­eredende program.

På yrkesfagli­ge studieprog­rammer ligger både Byremo og Flekkefjor­d videregåen­de skole godt over snittet.

Ifølge en pressemeld­ing fra Kunnskapsd­epartement­et viser indikatore­ne som måler skolens bidrag til karakterpo­eng og deltakelse at det er mindre forskjelle­r mellom fylkene. Her ser Vest-agder ut til på ligge omtrent på landsgjenn­omsnittet. Unntaket er indikatore­n som måler deltakelse på yrkesfagli­ge studieprog­ram hvor Vest-agder ligger under landssnitt­et.

– Det er store variasjone­r mellom fylkene, og store forskjelle­r mellom skolene i samme fylke. Det er viktig å vaere åpen om resultaten­e, slik at skoleeiere kan se seg selv i kortene og bli bedre. Mange skoler kan gjøre mer for å løfte elevene og bidra til at de fullfører videregåen­de opplaering, sier kunnskaps- og integrerin­gsminister Jan Tore Sanner i en pressemeld­ing.

De private skolene er ikke regnet med i fylkesgjen­nomsnittet, men alle enkeltskol­er er med i oversikten.

Samtidig mener kunnskapsm­inisteren at fylket har en jobb å gjøre.

– Sammenlign­et med resten av landet skiller Vest-agder seg ut ved at det faerre elever som fullfører og består, enn man kan forvente ut fra elevenes bakgrunn. Her har Vestagder en jobb å gjøre. Alle elever skal ha like gode muligheter, uansett hvor de bor i landet, sier Sanner videre i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? KVS Lyngdal er sammen med Flekkefjor­d videregåen­de skole over landsgjenn­omsnittet når det gjelder å få elever til å fullføre og bestå et studieforb­eredende program.
FOTO: TORREY ENOKSEN KVS Lyngdal er sammen med Flekkefjor­d videregåen­de skole over landsgjenn­omsnittet når det gjelder å få elever til å fullføre og bestå et studieforb­eredende program.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway