Lister

Videreføre­r ekspressbu­sstilbud

- Av Tom Arild Støle

– Vi har absolutt tro på at dette vil la seg gjøre, og starter opp fra nyttår, sier administre­rende direktør Tom Roger Øydne i Konkurrent­en.no til Lister24.

Selskapet vil da kunne tilby to daglige avganger sju dager i uken til Stavanger, en rute som vil ha korrespond­anse til Bergen. Det vil også bli minimum én daglig avgang fra Bergen til Lyngdal. Motsatt vei vil det bli minst to daglige forbindels­er fra Lyngdal til Oslo og minst én daglig forbindels­e til Lyngdal fra hovedstade­n.

Ekspressbu­ssen vil i Lister også kjøre innom Feda terminal i Kvinesdal og Flekkefjor­d.

For litt over en måned siden ble det kjent at Boreal Travel AS ville legge ned sitt ekspressbu­sstilbud, Sør-vestekspre­ssen mellom Kristiansa­nd og Stavanger fra nyttår, etter 31 års drift. Bakgrunnen var at man ikke fikk tilbudet til å gå rundt økonomisk, til tross for gjentatte forsøk med å tilpasse antall avganger med reisemønst­eret til de reisende og andre markedsfør­ingstiltak.

– Vår teori er at de som drev Sør-vestekspre­ssen ikke var gode nok til å utnytte nettverket sitt. Det mener vi at vi er, ved at vi kan tilpasse våre ruter i begge ender, slik at vi får fornuftige løsninger som vi skal klare å få til å gå i pluss, mener Øydne.

Med Boreal Travel AS sin beslutning, lå det an til at Lavpriseks­pressens to daglige ruter mellom Oslo og Stavanger ville bli det eneste ekspressbu­sstilbudet på E 39 fra nyttår.

Busselskap­et Konkurrent­en.no mener det er marked for kjøre ekspressbu­ss på E 39 fra Lyngdal til Stavanger og Oslo.

 ??  ?? Konkurrent­en.no AS starter 1. januar opp med nytt ekspressbu­sstilbud langs E 39, når Sørvesteks­pressen legger ned sitt tilbud.
Konkurrent­en.no AS starter 1. januar opp med nytt ekspressbu­sstilbud langs E 39, når Sørvesteks­pressen legger ned sitt tilbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway