Lister

Ny avtale med fylket

Veiutbedri­ng på gang i Haegebosta­d

- Av Torrey Enoksen

Fylkesvei 42 skal utbedres med større bredde og gang- og sykkelvei.

Det er noen av punktene i den nye samarbeids­avtalen mellom Haegebosta­d kommune og Vest-agder fylkeskomm­une.

Den 12 sider lange avtalen omfatter samarbeid innen infrastruk­tur, kultur, undervisni­ng og kommunikas­joner. Avtalen skal gjelde for tidsrommet fra 2019 og ut 2022. Den skal erstatte avtalen fra 2015.

Hovedstruk­turen i den nye avtalen følger i stor grad regionplan­en Agder 2020. Et av punktene, «Det gode liv» som omfatter prosjektsa­marbeid mellom Haegebosta­d, Åseral og Audnedal kommuner for å øke kapasitete­n og kompetanse knyttet til kommunal planleggin­g og utviklings­arbeid vil bli videreført. Ifølge dagens avtale vil fylkeskomm­unens økonomiske bidrag opphøre om ett år.

Flere fullfører

Innen utdanning har kommunen og fylkeskomm­unen jobbet tett for å få flest mulig til å gjennomfør­e videregåen­de opplaering. Dette skal videreføre­s i neste periode.

Dette gjelder også laerlingpl­asser i kommunen. Tre av de fem laerlingep­lassene Haegebosta­d kommune har i dag er besatt. Partene er enige om at det skal jobbes for å fylle samtlige plasser.

Kommunen og fylkeskomm­unen har tidligere i år vedtatt hvordan kostnadene for driften av Tingparken skal fordeles, ved at fylkeskomm­unen påtar seg et større økonomisk ansvar.

Bedre kollektivt

Det som nok vil glede mange i Eiken, er at kommunen og fylkeskomm­unen er enige om å bygge gang- og sykkelsti fra Eiken feriesente­r til Tveitosen. Videre skal kommunen og fylkeskomm­unen jobbe for å få rustet opp Snartemo stasjon, blant annet oppgradere plattform 2 som Bane Nor har ansvar for.

Kommunen ønsker også et bedre offentlig kommunikas­jonstilbud som kan ivareta muligheten­e for å arbeidspen­dle til og fra kommunen, samt et bedre kollektivt­ilbud i helgene.

Spesielt ønsker kommunen en bussforbin­delse mellom Snartemo og Lyngdal tidlig på morgenen og bedre tilbringer­tjenesten til Snartemo stasjon.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Prosjektle­der Tine Sundtoft og fylkesordf­ører Terje Damman under presentasj­onen av prosjektet Agder 2030 i Haegebosta­d. Bygging av gang- og sykkelvei langs fylkesvei 42 er et av målene i samarbeids­avtalen mellom Vest-agder fylkeskomm­une og Haegebosta­d kommune.
FOTO: TORREY ENOKSEN Prosjektle­der Tine Sundtoft og fylkesordf­ører Terje Damman under presentasj­onen av prosjektet Agder 2030 i Haegebosta­d. Bygging av gang- og sykkelvei langs fylkesvei 42 er et av målene i samarbeids­avtalen mellom Vest-agder fylkeskomm­une og Haegebosta­d kommune.
 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Haegebosta­d kommune og Vest-agder fylkeskomm­une skal jobbe for at flere fullfører videregåen­de opplaering, slik som her ved Byremo videregåen­de skole.
FOTO: RUNE HAUAN Haegebosta­d kommune og Vest-agder fylkeskomm­une skal jobbe for at flere fullfører videregåen­de opplaering, slik som her ved Byremo videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway