Lister

Frekke juletrelys­tyver i Kvinesdal

- Av Torrey Enoksen

Ubudne gjester gikk inn i tunet til Anne Grethe Hoveland Øksendal i Kvinesdal og stakk av med julelysene.

– Det er så irriterend­e. Vi har tidligere opplevd at det har vaert gjort haerverk mot julelysene hos oss, men aldri tidligere opplevd at folk har vaert inne på tunet og rett og slett tatt ned lysene og tatt dem med seg. Det er så unødvendig, sier Hoveland Øksendal.

Lysene var festet på en busk som sto ute ved garasjen i Hamrebakke­ne.

Hun vet med stor sikkerhet at lysene ble stjålet mellom klokken 01.00 og 06.00 natt til lørdag, etter som hun selv kom hjem mellom midnatt og klokken ett etter en tur ute. Da lyste treet opp området rundt garasjen.

En stund senere syntes hun å høre at det var folk utenfor huset.

– Jeg pleier å ha vinduet oppe, og jeg hørte noen som lusket utenfor huset vårt på natten. Vi er i julebordst­iden og tenkte at det var noen på vei hjem. Derfor er det ekstra irriterend­e at noen bare kan gå inn på tunet og ta av lysene fra et tre som står i ei potte, forteller hun.

– For meg er ikke pengene det viktigste. Det er irriterend­e at folk kan vaere så frekke og ta ned og med seg julelys folk har brukt tid på å henge opp. Jeg må oppfordre folk til å ta en titt over til naboen og se hva som skjer. Hvis de som har gjort dette, skal jeg selv ta på meg jobben med å henge dem opp igjen. Jeg skal til og med smile hvis de kommer tilbake med lysene, sier Hoveland Øksendal.

 ??  ?? Slik var den enslige busken som var pyntet utenfor huset til Anne Grethe Hoveland Øksendal i Hamrebakke­ne. Natt til lørdag stjal frekke tyver juletrelys­ene.
Slik var den enslige busken som var pyntet utenfor huset til Anne Grethe Hoveland Øksendal i Hamrebakke­ne. Natt til lørdag stjal frekke tyver juletrelys­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway