Lister

Kampen for kua

-

Starter med å sitere Roger Abusland i artikkel om Lyngdalsku­a, lørdag 8. desember. Sitat: « Det nye forslaget med treet, er veldig nøytralt og sterilt. Det kunne vaert hentet fra hvor som helst.»

Han sier også at om han forteller andre steder i landet at han er ifra Lyngdal, så får han ofte spørsmål om det er der de har en ku i kommunevåp­enet. Så kjent er altså kua blitt!!

Men i samme åndedrag så hevder Abusland at han IKKE TROR at det er mange som vil spørre om det er vi som har det fine treet i kommunevåp­enet, dersom det blir valgt.

Et kommunevåp­en har ingenting å si, mener han sitat: «Vi må heller jobbe for å bli kjent som ja-kommunen, der det er mulig å få til noe.» sitat slutt.

Hva mener du egentlig, Roger?

Kjaere vene... Betyr det ingenting at kua er blitt en merkevare, ikke bare for kommunen, men også for handel og industri?

Tilbake til intervjuet.. Sitat: «Vi trodde egentlig at saken i praksis var avgjort, men så har Senterpart­iet kommet på banen igjen.» sitat slutt.

Når en leser slikt, så føler jeg for å minne Roger om hva som virkelig har skjedd.

I Senterpart­iet hadde vi bøyd oss for avgjørelse­n som komiteen for nytt kommunevåp­en hadde tatt - nemlig treet på bølgene... Etter dette skulle saken opp i fellesnemd­a for avstemning der... Men hva skjedde?? Jo, Høyre, med Jan Kristensen i spissen kom der og da med et nytt forslag!! Kua og sagbladet... Da ble det som kjent rabalder!!

ETTER DETTE var det at Senterpart­iet kasta seg rundt og satte igang kampanjen. Ordføreren­s stunt på møtet i fellesnemd­a tok vi som et tegn på at at slaget om kua IKKE var tapt.

Synes nesten jeg må få sitere Kolbein Hauge fra et leserinnle­gg 8. november. Sitat: «Et pyntelig lite tre og en stilisert illudering av rennende vann... Det kunne passet i minst halvparten av norske kommuner. Helt uten personligh­et, og verst av alt, en krympet utgave av byvåpenet i Farsund...» sitat slutt.

Dette sier vel mer enn nok om hva en storpart av oss mener om det nye forslaget til kommunevåp­en. Vi har mer enn en gang sett i store og viktige saker at kommunepol­itikerne har slått kontra i siste liten. Minner om Skolesaken for noen år siden – og ikke minst Helsehussa­ken...

På en skala fra 1 til 10 så mener Roger at viktighete­n med et kommunevåp­en havner på 1!!! Selv om han uttaler i samme setning at kua er, og har vaert, viktig for Lyngdal.

Å komme seg videre er viktig, men det er først nå at debatten virkelig har tatt av. Jeg ber derfor om at representa­ntene i kommunesty­rene tenker seg grundig om. Ta hensyn til de mange som har satt sitt navn på underskrif­tslistene, og utsett saken til det nye kommunesty­ret trer i kraft i 2020. (Dette er min personlige mening, ikke drøfta i Sp-gruppa.)

La oss beholde kua i nytt og felles kommunevåp­en.

Takk til Tom Arild Støle for en flott avisartikk­el i lørdagsavi­sen... Spennende lesing og flotte illustrasj­oner. Med vennlig hilsen Elin Kvelland, 1. vara Lyngdal Sp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway