Lister

– Et pusterom i førjulstid­en

- Av Svein Morten Havaas

Tradisjone­n tro inviterer Mitri til en varm og stille julekonser­t i Frelserens kirke lørdag 15. desember.

– Konserten skal vaere et lite pusterom i førjulstid­en, og akkurat passe lang, uttaler vokalist Anne Louise Kaalstad i en utsendt pressemeld­ing om konserten.

Mitri består av tre erfarne musikere som opererer innenfor flere genre og stilarter: Øystein Tønnessen på tangenter, Sigurd Olsen på trompet og nevnte Kaalstad som vokalist. Etter å ha møttes gjennom flere år på konserter, kabareter med mere, fant de ut at de trivdes med å spille og skape musikk sammen. De dannet Mitri i 2012.

Trioen har altså Mitri som et musikalsk møtepunkt og mener at de musikalsk ligger et sted mellom jazz og moderne vise. De lager egen musikk og tekst på dialekt, og arrangerer slik de selv liker å høre det. Samtidig har de et stort repertoar fra jazz og moderne musikk, og spiller gjerne noe som er laget av andre.

– Men det blir alltid gjort med en «Mitrisk» vri, understrek­er Kaalstad.

Juleplaten som ble utgitt i 2017, trioens tredje plate, består av egne melodier og tekster. Tekstene inneholder både vintertid, tanker om jul og julens budskap, og en god del humor.

– Et knippe av sangene er tatt med på årets julekonser­t. I tillegg blir det kjente og fine julesanger som vi i Mitri syns skal vaere med på en konsert til jul. På konserten bindes alt sammen av vakre små tekster og dikt om tiden vi er inne i, sier Anne Louise Kaalstad.

Med seg på denne konserten har trioen Alf Hagen på kontrabass og Kjell Martin Sirnes på perkusjon.

 ?? FOTO: ATELIER BELINDA ?? Mitri, bestående av Anne Louise Kaalstad, Øystein Tønnessen og Sigurd Olsen, er klare for julekonser­t i Frelserens kirke lørdag 15. desember sammen med musikerne Alf Hagen og Kjell Martin Sirnes.
FOTO: ATELIER BELINDA Mitri, bestående av Anne Louise Kaalstad, Øystein Tønnessen og Sigurd Olsen, er klare for julekonser­t i Frelserens kirke lørdag 15. desember sammen med musikerne Alf Hagen og Kjell Martin Sirnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway