Lister

Neppe Ol-satsing

Men Odd Arne Brekne legger ikke opp

- Av Karl Birger Saelør

– Det er lite sannsynlig at jeg kommer til å delta i OL i Tokyo i 2020, sier Lyngdals skytter-ess Odd Arne Brekne.

Han har vaert lite på trening siden han kom hjem fra VM i Sør-korea midt i september med tre medaljer i kofferten.

–Det har vaert en rolig periode treningsme­ssig. Jeg har knapt vaert på skytebanen. Jeg jobber full tid på Lyngdal Jakt og Fiskesente­r i Alleen, og ellers har jeg vaert en del på jakt og skutt elg, hjort og rådyr, sier Brekne.

50-metersbane

34-åringen var med i OL både i London i 2012 og i Rio de Janeiro i 2016. I OL er det øvelsen 50 meter som liggende som gjelder. For å satse for fullt mot nytt OL måtte Brekne ha flyttet til Oslo, ettersom de fleste og beste 50-metersbane­ne ligger på Østlandet.

– Jeg kommer ikke til å flytte fra Lyngdal. Jeg har gjort en helhetsvur­dering og kommet til at det er små sjanser for at jeg satser mot et tredje OL. Men de som kjenner meg vet at jeg har vanskelig for å si ja eller nei. Man skal aldri så aldri, pleier jeg å si, sier Odd Arne Brekne.

Snart i trening

Han gjør det samtidig klart at han ikke har tenkt å legge opp. Lysten er i ferd med å komme tilbake etter den lange pausen.

– Jeg fortsetter som skytter. Det er alltid noe å strekke seg etter; små detaljer som man kan bli bedre på. Det kan vaere godt med en pause av og til. Man samler overskudd, og begynner å glede seg til trening igjen. Planen er at jeg skal starte opp igjen på nyåret, men jeg har ikke lagt noe plan for treningene. Om det blir to, tre eller fire treninger i uken vil bli tatt på sparket fra uke til uke, sier Brekne.

Syv medaljer

Han har i 2018 sikret seg totalt syv medaljer i VM i skyting og VM i militaer skyting. I sommer var han med på Landsskytt­erstevnet i Stjørdal. Etter to ganger å ha blitt skytterpri­ns frister det selvsagt med en kongetitte­l, som fortsatt mangler i premieskap­et. Brekne lå på skrive 1 i finalen og hadde alle muligheter denne gangen, men vinden var skummel og han skrudde feil.

– Jeg har hatt en bra sesong. Syv Vm-medaljer lar seg absolutt høre. I 2019 vil VM i militaer skyting i Kina sent på året vaere en målsetting. Når det gjelder andre stevner vet jeg foreløpig ikke hva som vil vaere naturlig å satse mot; jeg har faktisk ikke sett på terminlist­en, sier Odd Arne Brekne.

Jeg har gjort en helhetsvur­dering og kommet til at det er små sjanser for at jeg satser mot et tredje OL. ODD ARNE BREKNE

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Odd Arne Brekne er snart tilbake i trening etter en lang pause, men satsing mot OL i 2020 blir neppe aktuelt for skarpskytt­eren fra Lyngdal.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Odd Arne Brekne er snart tilbake i trening etter en lang pause, men satsing mot OL i 2020 blir neppe aktuelt for skarpskytt­eren fra Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway