Lister

Sang for fulle kirker

- Av Bertine Midttun

– Det var helt utrolig! De topper alle forventnin­ger hvert eneste år, sa Nine Aasen Eitland etter å ha hørt konserten «Julenatt» av Rita Eriksen, Christian Ingebrigts­en og Gaute Ormåsen.

Konserten ble holdt i en fullsatt Frelserens kirke og i Lyngdal kirke på mandag.

SOM EN tradisjon har Ormåsen og Ingebrigts­en reist på juleturne i Sør-norge med flere ulike kvinnelige artister de siste årene. Dette var det første året Eriksen bidro med hennes klokkeklar­e stemme.

– Jeg måtte tenke meg litt om før jeg takket ja til tilbudet. De to guttene her har tross alt slitt ut et par damer, forteller hun.

Sammen med de eminente musikerne Dag Vagle på gitar og bouzouki, Trond Lien på tangenter og Frøydis Grorud på saksofon og fløyte, lot de publikum kjenne på førjulsste­mningen. De sistnevnte er saerlig kjent fra NRKS «Beat for beat».

SANGER SOM «Nå tennes tusen julelys», «Mary did you know» og «Deilig er jorden» preget kirkeromme­t. Eriksens versjon av «O’helga natt» fikk stående applaus fra publikum.

– Med tanke på at jeg kommer fra Brumunddal, får jo alle julestemni­ng med en gang jeg åpner kjeften, lo Ormåsen og fortsatte med «Romjulsdrø­m» av Alf Prøysen.

Christian Ingebrigts­en følte på førjulsste­mningen og en stor takknemlig­het og etter konserten.

– Vi har to konserter om dagen og mange vil kanskje tenke at det betyr dobbelt så mye stress, men for oss betyr det dobbelt så mye glede! Det er så fint å se at musikken vår gjør at noen legger en arm rundt de man er glad i, eller kanskje feller en tåre, sier han entusiasti­sk.

– Jeg har vaert i Farsund opptil flere ganger, og jeg har egentlig blitt veldig glad i byen og folkene her. Dessuten er kirkeromme­t nydelig, supplerer han. NINE AASEN EITLAND oppdaget Gaute Ormåsen da han var med i Idol i 2003. Siden den gang har hun vaert en trofast fan av både han og de andre artistene. – Høydepunkt­et med konserten var egentlig det at jeg fikk vaere her. De er så fantastisk flinke!

– Hva er det som er så spesielt med artistene?

– De synger på en måte som gjør at de baerer hele rommet og gir meg gåsehud hver gang. Gaute og Christian er jo kjekke også, lo Eitland, som var fornøyd med konserten.

Gjennom et samarbeid med organisasj­onen Mercy Ships, fremmet artistene budskapet

om at alle har rett til å føle seg trygge, elsket og friske, saerlig i juletiden. Gjennom gaver publikum kunne gi til organisasj­onen, støttet man et sivilt sykehusski­p som gir hjelp til de som trenger det mest.

 ??  ??
 ??  ?? Gaute Ormåsen (fra venstre), Rita Eriksen og Christian Ingebrigts­en besøkte Frelserens kirke og Lyngdal kirke mandag.
Gaute Ormåsen (fra venstre), Rita Eriksen og Christian Ingebrigts­en besøkte Frelserens kirke og Lyngdal kirke mandag.
 ??  ??
 ??  ?? Nine Aasen Eitland og Cathrine Ahlsen fikk gåsehud av artistene. Her er de fotografer­t sammen med Christian Ingebrigts­en, Rita Eriksen og Gaute Ormåsen.
Nine Aasen Eitland og Cathrine Ahlsen fikk gåsehud av artistene. Her er de fotografer­t sammen med Christian Ingebrigts­en, Rita Eriksen og Gaute Ormåsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway