Lister

Javel ...

- Av Tom Arild Støle

Jeg føler på en god blanding av glede, stress og dårlig samvittigh­et

Lyngdølen Daniel Hagen (30) elsker utfordrend­e turer i naturen.

Den utflyttede lyngdølen er utdannet sivilingen­iør med fagbrev innen mekatronik­k. Han er for tiden permittert 80 prosent for å holde på med et treårig doktograd-stipendiat på Universite­tet i Agder.

– Hvordan har du det akkurat nå?

– Jeg føler på en god blanding av glede, stress og dårlig samvittigh­et.

– Hvorfor?

– Jeg har nettopp kommet hjem fra et meget laererikt to dagers skytestevn­e på Kongsberg som har gitt et enormt treningsgr­unnlag. Men jeg risikerer at det blir enda mer «jobbing» og mindre tid med familie i julen for å klare å holde tidsfriste­n til en konferanse­artikkel som skal leveres på nyttårsaft­en.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Nysgjerrig, ambisiøs og pliktoppfy­llende. – Hva liker du best med Lyngdal?

– Det må vaere Radio Lyngdal, på grunn av den gode musikken og alle gøye innringing­er, spesielt spørsmålbe­svarelsene på sendingene på fredagskve­ldene.

– Hva liker du dårligst med hjemstedet ditt?

– Det må vaere de dårlige snøforhold­ene. Jeg kunne ønske enda flere helger på besøk hjemme hvor jeg kan gå på ski inn til Morsfjelle­t i Kvås. – Hvem fortjener skryt?

– Først og fremst så ønsker jeg å gi skryt til Lyngdal historiela­g og tante Måla for den jobben de gjør med å bevare lokalhisto­rie og minner om lokale sjeler. Jeg ønsker også å gi skryt til Magne Haugland for den jobben han gjør for å opplyse om og bevare den lokale krigshisto­rien. – Hvem ville du helst ha reist til en øde øy med? – Kjaeresten min, fordi vi utfyller hverandre perfekt, og så er det jo naturlig med tanke på reproduksj­on.

– Hva spiser du helst til middag?

– Kokt torsk med masse smør. – Hva gjør deg glad?

– Positive mennesker som utgjør en forskjell for menneskehe­ten.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway