Lister

Snodig pengebruk

-

FBevilgnin­gen til Lista Motorfesti­val føyer seg inn i rekken av trådtrekki­nger det kan settes spørsmålst­egn ved.

arsund kommune leide standplass av Lista Motorfesti­val for 25.000 kroner i sommer. Det er 15 ganger normalpris­en for andre festivaler. Se på bildet på førsteside­n i dagens avis og tenk selv om det er verdt pengene. Selv etter merverdiav­gift er trukket fra i kommunenes regnskap, er bestilling­en og utbetaling hodeløs. Det er snakk om småpenger, men prinsippet er i beste fall ubetenksom­t. Festivalen­e Kaperdagen­e, American Festival og

Dyrskue i Lyngdal koster

800 kroner per døgn.

IKKE BARE utbetaling­en er snodig. Det fremstår i ettertid som det er rot også med hvem som samtykket i at pengene kunne bevilges.

Både omstridte Farsund 365, kulturetat­en i kommunen og ordføreren har hatt ulike oppfatning­er av hvem som skulle betale og om hvor mye summen skulle bli. Det endte med at rådmannen anviste regningen på 25.000 kroner på kontoen «til formannska­pets disposisjo­n».

SOM PUNKT TRE kommer ordfører Arnt Abrahamsen­s innrømmels­e av å ha slettet epostene som handler om saken. E-postene er å betegne som offentlige dokumenter og skal journalfør­es. Slettingen kan, med godviljen lagt til, godt vaere gjort i beste skjønn, men offentligh­eten vil ikke oppfatte det slik når det er snakk om motivet for bruk av skattebeta­lernes penger.

DET ER SOLEKLART at pengebruke­n rundt Lista Motorfesti­val kommer frem som et motiv mot kommunens saksbehand­ling og politiske kamp om Farsund 365. Ordføreren har en klar agenda om å kvitte seg med naerings selskapet på kommunale hender. Listers avsløringe­r har vist at han har trukket i tråder usynlige for offentligh­eten. Bevilgning­en til Lista Motorfesti­val føyer seg inn i rekken av trådtrekki­nger

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway