Lister

Ønsker gratis lokaler

- Av Åse Astri Bakka

Aegir Havbruk AS ønsker gratis leie på Farøy resten av tiden selskapet skal holde hus der.

Aegir Havbruk AS har leid lokaler på Farøy i Farsund i 15 år. Siden 2003 er lokalene brukt til forsknings­basert virksomhet.

– I denne perioden har vi betalt naermere 3/4 million i husleie, opplyser styrelder Tore Kjetil Frøyland i et brev til Farsund Havnevesen ved Tom Egil Ravndal.

Brevet skriver han for å be om fritak for leie i gjenvaeren­de leieperiod­e. Selskapet må ut av lokalene når de nye planene for Farøy settes ut i livet - når det blir er uvisst, men Frøyland er blitt forespeile­t over sommeren 2019.

– Det synes klart at vi eventuelt må etablere oss på et annet sted i Farsunds-området. På bakgrunn av denne usikkerhet, arbeid med å finne alternativ­e lokaler og betydelige ekstrakost­nader søker vi om fritak for leie i den gjenvaeren­de leieperiod­e, skriver Frøyland.

I brevet opplyser han også at ordfører og rådmann er orientert om et nytt, stort pilotprosj­ekt i Farsundsom­rådet basert på arbeidet som er utført på Farøy og Ydstestein­en: «Prosjektet utvikles i samråd med Fiskeridep­artementet og rammeopple­gget blir konkretise­rt i disse dager. Vi ønsker selvfølgel­ig at hovedaktiv­iteten fortsatt knyttes til Farsund.»

Ordfører Arnt Abrahamsen, rådmann Ståle Manneråk Kongsvik og driftslede­r Just Quale har fått kopi av brevet.

 ?? FOTO: HEDDA STØLEN ?? Tore Kjetil Frøyland ved Aegir Havbruk AS har sendt søknaden til Farsund Havnevesen.
FOTO: HEDDA STØLEN Tore Kjetil Frøyland ved Aegir Havbruk AS har sendt søknaden til Farsund Havnevesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway