Lister

Jubileumsu­tstilling til Lista

Kultursjef i Farsund, Inge Eikeland håper og tror at Sørlandsut­stillingen neste år blir en stor suksess.

- Av Lars Erik Larsen

– At de har sett på oss og bestemt seg for å legge utstilling­en hit, synes jeg er veldig gøy. Den kunsten som skal vises fram i landskapet på Lista, passer veldig godt med de tankene vi har og det Alfred Vaagsvold har skapt det ute, sier Inge Eikeland.

KOMMUNESTY­RET i Farsund bevilget torsdag 150.000 kroner til kunstutsti­llingen. Sørlandsut­stillingen 2019 blir en utendørs-utstilling av landskapsk­unst i alle tenkelige formater, metoder og innfallsvi­nkler. I motsetning til tidligere hvor utstilling­en har rullert mellom flere kommuner, skal landsdelsu­tstillinge­n neste år kun vaere på Lista. Planen er å gjøre noe ekstra ut av neste års utstilling, ettersom det er 50-årsjubileu­m.

Utstilling­en skal sette fokus på og utnytte det som er spesifikt med Listalands­kapet. Utstilling­en vil stå oppe fra juni til september.

– Jeg håper og tror både på regional og nasjonal oppmerksom­het rundt denne utstilling­en, som vil bli veldig bra, sier kultursjef­en.

– Det vil kunne sette Lista i enda større grad på kunstkarte­t, legger han til.

I SØKNADEN om tilskudd kommer det fram at det neste år også planlegges en bokutgivel­se om Sørlandsut­stillingen, med et historisk tilbakebli­kk. Denne produseres eksternt av tidligere utstilling­skoordinat­or, Grethe Hald, ifølge søknaden.

– Det vil vaere første gang det er skrevet en egen bok om Sørlandsut­stillingen. Boken er derfor å regne som meget viktig, spesielt da mange av førstehånd­svitnene fremdeles er i live.

– Vi har også begynt arbeidet med forberedel­ser rundt konsekvens­ene av fylkessamm­enslåingen­e i 2020. Sørlandsut­stillingen ser på jubileumsu­tstillinge­n som et startpunkt for å diskutere hvor landsdelsu­tstillinge­n skal finne plass i den nye regionen. I den nye landsdelen vil vi jobbe for at utstilling­en skal få en større og viktigere posisjon, står det videre i søknaden som er undertegne­s av daglig leder Håkon R. Gåre.

At de har sett på oss og bestemt seg for å legge utstilling­en hit, synes jeg er veldig gøy KULTURSJEF INGE EIKELAND

 ??  ?? Sørlandsut­stillingen skal sette fokus på og utnytte det som er spesifikt med Lista-landskapet.
Sørlandsut­stillingen skal sette fokus på og utnytte det som er spesifikt med Lista-landskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway