Lister

Overrasket av damene

Mottaker av årets siste julestjern­e, Finnbogi Olsen, fikk seg en ordentlig overraskel­se etter treningsøk­ten.

- Av Hedda Ovidia Stølen

Finnbogi Olsen får årets siste julestjern­e. Han ble overrasket av damene på treningsse­nteret.

– Jeg har blitt overrasket så mange ganger i dag, og klokka er bare 10, utbryter Finnbogi Olsen. Han har nettopp kommet ut av garderoben etter en treningsøk­t på SMART. Utenfor sitter en håndfull damer med en handlevogn full av gaver, og en julestjern­e.

Trener med damene

–Vi nominerte Finnbogi både fordi vi synes det er så fint at han kommer og trener med oss damer, som eneste mann, og fordi han har laert oss så mye fint i samtalene etter trening, forteller Elisa Egeland.

Hver tirsdag samles nemlig en god gjeng med damer i alle aldere, og Finnbogi, for å vaere med på gruppetren­ing på SMART. Selv om treningen er åpen for alle, er Finnbogi den eneste mannen som, ifølge damene selv, har «turt» å trene med dem.

– Det er veldig hyggelig å trene med denne gjengen. De ler ikke engang når det er noe jeg ikke får til, smiler han.

Donerte gaver

I inngangen til treningsst­udioet hadde treninggje­ngen satt opp bord med kaffe, kakao, kjeks og sjokolade, samt pakket inn julegaver og lagt dem i en handlevogn. De skal doneres til trengende barnefamil­ier i kommunen.

– Etter trening samles vi alltid for å snakke, og da har Finnbogi laert oss mye om medmennesk­elighet, og hvor viktig det er å tenke på andre, fortsetter Egeland.

Flere trenger hjelp

Det er nemlig ikke bare treningsin­nsatsen Olsen ble nominert til en julestjern­e for. Han er også kaptein ved Frelsesarm­een i Farsund, en jobb som kanskje er ekstra travel i juletiden.

– I år er det 54 familier fra Farsund og Lyngdal som mottar hjelp fra oss denne julen. Det tilsvarer rundt 150 barn og voksne som er innom oss, forteller han.

For Finnbogi er det viktig at Frelsesarm­een blir et sted der hele lokalsamfu­nnet kan komme og føle seg velkommen, uansett.

– Det skal ikke bare vaere en menighet, men et samlingpun­kt, forteller han.

– Hvorfor liker du å jobbe med dette?

– Det er ikke noe jeg liker, det er noe som ligger i hjertet mitt, svarer han.

Hvilke juletradis­joner har du?

– Jeg har ganske vanlige juletradis­joner, med juletrefes­ter, julegaver og julepynt. Og så har vi and til julemiddag.

Er juletreet ditt furu eller gran?

– Vi har edelgran. Jeg ble imidlertid litt skuffet av årets juletre, for hele grunnen til at jeg synes det er så hyggelig er jo på grunn av lukten, men i år lukter treet mitt ingenting.

– Hvem feirer du jul sammen med?

– I år feirer jeg julen sammen med familien, og en venn som kommer på besøk fra Danmark. Til sammen blir vi seks stykker.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Jeg ønsker meg et par bøker.

– Hva slags julevaer håper du på?

– Jeg håper det blir snø, stille og kaldt.

– Hva får deg i julestemni­ng?

–Alle juletradis­jonene, pynten og maten får meg i julestemni­ng. Og lukten av juletre da, men sånn gikk det ikke i år, ler han.

 ??  ??
 ??  ?? Finnbogi Olsen var såvidt ferdig med treningsøk­ten da han ble overrasket av en håndfull damer, en handlevogn med gaver, og årets siste julestjern­e.
Finnbogi Olsen var såvidt ferdig med treningsøk­ten da han ble overrasket av en håndfull damer, en handlevogn med gaver, og årets siste julestjern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway