Lister

Lyngdal mot FIL 16. mai

Farsund mot Lyngdal. Flekkefjor­d mot Kvinesdal. 16. mai 2019 blir en festdag for lokalfotba­llen.

- Av Karl Birger Saelør

Dagen før nasjonalda­gen blir det lokaloppgj­ør i 4. divisjon både i Alcoaparke­n i Farsund og på Uenes stadion i Flekkefjor­d.

– Dette blir jo som julaften og 17. mai på en gang. Det blir en drømmedag for lokalfotba­llen, og kommer til å gå inn i historien som en av de store fotballdag­ene i Alcoaparke­n. Utrolig moro for å si det mildt, sier Fil-trener Ronny Fredriksen.

Sist FIL og Lyngdal møttes i Alcoaparke­n høsten 2016 vant Lyngdal 2–0 etter scoringer av spillende trener Tore Kristensen og Ibrahim Najafi.

I 2008 møttes de to lagene i Kjørestad på 16. mai i en kamp som endte 0–0. Året etter var det 16. mai-kamp på Lyngdal stadion. FILS Christian Tveit fikk rødt kort, og kampen endte 1–1 etter mål av Josva Andersen og Roger Rasmussen.

FIL har ikke vunnet en hjemmekamp mot Lyngdal siden 1991. Da scoret Rolf Andreassen kampens eneste mål i Kjørestad.

– Det hadde vaert greit «å bryte en sånn forbannels­e» under en fotballfes­t på 16. mai. Lyngdal må pent baere favorittst­empelet, men du verden som vi skal gi dem kamp om de tre poengene, sier Ronny Fredriksen .

I år møttes Kvinesdal og Flekkefjor­d på Kvinesdal stadion 16. mai. Neste år er altså kampen snudd, og FFK får hjemmebane.

– Det blir moro, og det var vel som forventet at det var vår tur til å få hjemmekamp i år, sier Flekkefjor­ds hjelpetren­er Ole Tom Røynestad.

Terminlist­en for neste års 4. divisjon viser at det blir lokaloppgj­ør også i første serieomgan­g. Da møtes Kvinesdal og Lyngdal på Kvinesdal stadion. Kampen spilles lørdag 30. mars. Samme dag spiller FIL bortekamp mot Tveit, mens Flekkefjor­d har fått hjemmekamp mot Randesund.

Andre lokaloppgj­ør på våren spilles slik: Flekkefjor­dlyngdal lørdag 13. april, Filkvinesd­al lørdag 15. juni og Fil-flekkefjor­d lørdag 29. juni.

Foruten de fire Lister-lagene består 4. divisjonsa­vdelingen av Arendal 2, Hisøy, Randesund, Tveit, Express, Vigør, Fløy 2, Jerv 2, Våg, Søgne

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway