Lister

– Helt magisk

Julestemni­ngen ble nok for alvor satt for mange, da Res Miranda holdt sin årlige julevandri­ng denne helgen.

- Av Olav Hoel

– Jeg tror ikke jeg kaller det en forestilli­ng, men en julevandri­ng som vi begynte med for snart 30 år siden. Julevandri­ngen i Lyngdal er jo blitt så populaer de siste 10–15 årene, og jeg synes det er veldig fint med den fysiske vandringen de har fått til. Samtidig synes jeg også det er viktig å vandre i tankene i kirken, hvor vi kan samles til ting som dette, forteller Bryan D. Breidentha­l etter lørdagens opptreden i Frelserens kirke.

SELV OM dette er en tradisjons­rik vandring, legger han ikke skjul på at han er spent i forkant.

– Det er blitt en rutine at når vi er ferdig med en del av høstens repertoar i guttekoret Deo Gloria, så begynner vi å forberede Res Miranda. Selv om det er blitt en rutine, er det alltid spennende inntil jeg vet at folk kommer. Først for en uke siden visste jeg at jeg hadde en gitarist, solister til hver av soloene og en pianist. Da kunne jeg senke skuldrene, forteller Breidentha­l.

– Hvordan synes du det gikk i dag?

– Jeg synes dette var en av de fineste fremføring­ene. Dette var helt magisk for meg, fordi det er nesten et år siden sist jeg så mange av disse. På ukentlig basis har jeg bare de som synger i guttekoret, sier Breidentha­l. FLERE AV dem som deltar har vaert med i mange år, blant annet Kai Steffen Østensen og Richard Fossland.

– Det blir ikke jul uten Res Miranda. Det har på mange måter blitt en del av juletradis­jonen min de siste 13–14 årene. Det var noe smårusk, men alt i alt synes jeg var bra. Det siste fikser vi til søndagens konsert i Vestbygda, sier Fossland.

For søndag kveld ble julevandri­ngen fremført i kapellet i Vestbygda. Østensen har vaert med omtrent like lenge som Fossland, og beskriver deltakelse­n som en fin juletradis­jon.

– Det er blitt en fin juletradis­jon både for oss som deltar og for de som kommer for å lytte på. Når vi har sunget Res Miranda, så kan vi si at vi endelig har fått jul og kan falle inn i juleroen. Da er det julefred, sier Østensen.

Han har sammen med Maria Abrahamsen Østhassel de siste årene hatt ansvaret for tekstlesin­gen, noe han beskriver som en fin oppgave.

– Da får man formidlet julebudska­pet gjennom tekst. I tillegg synges jo også mye av julebudska­pet, noe som gjør Res Miranda til en veldig fin

kveldskons­ert. Her får man julefortel­lingen inn på en autentisk måte med levende lys, guttestemm­er, og det som er, sier Østensen.

BLANT DEM SOM hadde tatt turen til Frelserens kirke lørdag kveld var Einar Foss Kvavik og kona Lena Kvavik fra Lyngdal.

– Jeg synes forestilli­ngen var bra, veldig stemningsf­ull og fin, sier Lena.

– Den var fredelig og god, og veldig godt fremført. Den ga ro i sjelen og den rette julestemni­ngen. Vi har vaert her i flere år, og synes dette er bra. All aere til dem som gjør dette. Vi synes det er deilig med den akustiske, fredelige og fine måten å fremføre julebudska­pet på, sier Einar Foss Kvavik.

Som julevandri­ng-general i Lyngdal synes han også det er godt å komme uten å ha noe ansvar.

– Det er deilig å kunne sitte rolig å ta imot det samme som jeg selv har vaert med på å bringe ut. Selv om vi bringer julebudska­pet på forskjelli­ge måter, så gir dette en ro i sjelen som flere burde fått med seg, avslutter Einar Foss Kvavik.

Jeg synes dette var en av de fineste fremføring­ene. BRYAN D. BREIDENTHA­L

 ??  ??
 ??  ?? Lørdag fremførte Res Miranda årets julefremfø­ring i Frelserens kirke i Farsund.
Lørdag fremførte Res Miranda årets julefremfø­ring i Frelserens kirke i Farsund.
 ??  ?? Kai Steffen Østensen (t.v), Richard Fossland og Jacob Fredrik Østhassel har vaert med på Res Miranda i en årrekke og trives.
Kai Steffen Østensen (t.v), Richard Fossland og Jacob Fredrik Østhassel har vaert med på Res Miranda i en årrekke og trives.
 ??  ?? Lena og Einar Foss Kvavik hadde tatt turen fra Lyngdal.
Lena og Einar Foss Kvavik hadde tatt turen fra Lyngdal.
 ??  ?? Kjell Lundegaard var på Res Miranda for første gang, og synes de var flinke.
Kjell Lundegaard var på Res Miranda for første gang, og synes de var flinke.
 ??  ??
 ??  ?? Dirigent Bryan Breidentha­l var glad for å se Res Miranda-folkene igjen.
Dirigent Bryan Breidentha­l var glad for å se Res Miranda-folkene igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway