Lister

– Et ekstraordi­naert tilfelle

-

Det blir innsparing­er og kutt, men Dyrskuet vil overleve til neste år også.

Bente Skeibrok, som var styreleder for årets Dyrskue, bekrefter at utbetaling­en til de fire organisasj­onene ikke blir mulig dette året.

– Vi kommer ikke til å sitte med noen endelige tall før januar, men det er ikke en hemmelighe­t at det har gått dårlig med økonomien denne omgangen, forteller hun.

Årets Dyrskue ble et regntungt arrangemen­t, og det gikk ut over både publikumst­all og salg. Et av de største trekkplast­rene for arrangemen­tet, konsert med D.D.E ble også hemmet som følge av regnet, og trakk heller ikke til seg så mange som håpet.

– Det er dumt at det ble sånn i år, men vi ser på det som et ekstraordi­naert tilfelle. Vi tror ikke det handler om at folk ikke lengre vil på Dyrskue, men at vaeret stoppet dem, forteller Skeibrok.

Hun forsikrer om at Dyrskuet kommer tilbake til neste år, uansett hvordan regnskapet går opp.

– Dyrskue blir det uansett, men vi kan ikke foreta noen av de oppgraderi­ngene vi hadde planlagt. Vi ønsket blant annet å fikse opp doene, men det blir vi nødt til å vente med nå, slik at det skal gå rundt, forteller Skeibrok. Dette, i tillegg til å sløyfe utbetaling til de frivillige organisasj­onene som arrangerer Dyrskuet: U.L Lyngdølen, Lyngdal Skytterlan­g og Lyngdal Røde Kors og håndballgr­uppa i Lyngdal IL, vil i følge Skeibrok holde.

–Det er veldig beklagelig at det ble sånn i år, men vi får bare se fremover, forteller hun.

Dyrskuet vil imidlertid ikke tåle flere år som dette i de kommende årene.

–Vi har en «buffer» som vi kan lene oss på de årene det ikke går like bra med økonomien, men i år holdt ikke den heller til å kunne foreta de utbetaling­ene vi vanligvis kan gjøre, mener Skeibrok. Derfor er styret avhengige at neste års arrangemen­t går bedre.

– Nå må vi vaere fornuftige med økonomien de kommende årene, slik at vi kan bygge oss opp igjen, forteller hun.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Styreleder for årets Dyrskue, Bente Skeibrok, forsikrer at det blir Dyrskue til neste år også, til tross for økonomiske problemer.
FOTO: TOM ARILD STØLE Styreleder for årets Dyrskue, Bente Skeibrok, forsikrer at det blir Dyrskue til neste år også, til tross for økonomiske problemer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway