Lister

Hva ønsker du til jul?

- Azizullah Azizi, Farsund

Jula naermer seg og folk er opptatt av kjøping. Det er alltid gøy med gaver og det beste er når du får noe du ønsker, men det er noen gaver som ikke kan gis. Jeg kjenner mange gode mennesker rundt meg og ofte blir jeg spurt «hva ønsker du deg til jul?» Jeg smiler og sier ingen ting.

«Haeae, ingen ting», sier de og blir overrasket. De vil gjerne vite hva jeg ønsker. For å vaere helt aerlig: Ja, selvfølgel­ig ønsker jeg noe, men tør ikke si det til alle. Jeg har en liste med ønsker, men for å gjøre det klart så er ikke det ting som kan kjøpes eller gis.

Jeg ønsker meg noen som våkner meg på morgen og sier: «Kom igjen, stå opp du er sent». Noen som spiser mat med meg. Noen som kan kjøre eller hente meg når jeg trenger. Noen jeg kan krangle litt med og få ut tingene som gjør meg sur. Noen som jeg vet ikke vil la meg vaere alene uansett hvor dårlig jeg er. Jeg ønsker litt bråk hjemme hos meg, litt kaos noen gang. Noen som jeg kan leke med. Noen jeg kan slåss litt, men også le høyt med.

Noen jeg kan snakke med. Noen jeg kan gå ut og henge med. Noen jeg kan passe på om har det bra. Noen jeg kan dra på ferie med. Noen jeg kan dele det gode og det vonde med. Noen som ødelegger tingene mine eller noen som blir glad av å se meg. Noen som lever for meg. Noen som ringer meg og sier hvor er du? Noen som blir sur på meg når jeg er sent ute. Noen som kan si skjerp deg, Aziz.

Jeg ønsker meg noen som er alltid tilgjengel­ig dag og natt, sommer og vinter. Noen jeg kan vinne hele verden for eller noen jeg er klar til å tape hele verden for. Noen som vet hvor jeg er og hva jeg holder på. Noen som kan rydde rommet mitt av og til. Noen som passer på at jeg har det greit. Noen som bryr seg om meg. Noen som jeg kan feire jul med. Noen som elsker meg mer enn noen andre.

Jeg ønsker ikke meg en ny mobil, datamaskin, klaer, sko …. Fordi jeg er en ung, sterk gutt som er helt sikker på at jeg klarer å få disse tingene, hvis jeg vil. Det jeg ikke kan få er familie. Kanskje det er en av grunnene til at jeg sier ikke hva jeg ønsker. Ikke glem at du er heldig som har familie. Vaer takknemlig for de mennesker som er rundt deg og elsker deg mer enn noen.

Bruk tiden med dem elsk dem, de er unike. Du har bare en familie hele livet ditt og hvis du mister dem da er du fattig. Mitt siste ønske at du har en riktig god jul sammen med din familie og venner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway