Lister

Puster ut i julen

Zlatko Tripic feirer med samboerens familie i Molde

- Av Olav Hoel

Etter en lang sesong som til slutt endte med opprykksju­bel for lyngdølen Zlatko Tripic og Viking, har han nå brukt den siste tiden på å puste ut.

– Nå har jeg juleferie og er for tiden i Molde for å feire jul sammen med samboeren min og hennes familie. Her blir det en tradisjone­ll julefeirin­g med gaver og god julemat, hvor pinnekjøtt på menyen. Ellers har vi ingen spesielle juletradis­joner. Det blir i så fall å spise en god frokost, gjøre seg klar for maten, kle oss fint og spise god mat. Det viktigste er tross alt å vaere samlet og kose oss, forteller Tripic.

Men til tross for at opprykket ble sikret etter 3–1-seieren mot Kongsvinge­r på et fullsatt Viking stadion i siste serierunde 11. november, har man som fotballspi­ller også nødt til å holde seg igang.

Til Lyngdal

– Vi hadde noen fellestren­inger etter sesongslut­t hvor vi møttes på stadion for å holde oss igang. Selv om vi ikke har hatt noen fellestren­inger i det siste, så er vi nødt til å trene og holde oss igang på egenhånd frem til vi møtes igjen i januar, sier Tripic.

Han legger til:

– Det blir derfor noen løpeturer og styrketren­inger i ferien. I mellomtide­n har jeg også vaert en tur hjemme i Lyngdal for å besøke venner og familie der, sier Tripic.

I etterkant av sesongen har han også vaert med på sosiale aktivitete­r med spillerne og klubben.

– Det at vi klare opprykket var vanvittig bra, og en stor lettelse at klubben er tilbake i Eliteserie­n hvor den hører hjemme. Det har vaert mye press gjennom hele sesongen, og spesielt i den siste kampen hvor vi sikret opprykket. Det at vi lykkes til slutt er en god følelse, og vi har hatt mange gøye opplevelse­r og fine feiringer i ettertid. Blant annet hadde vi spillere en helg utenlands.

Gleder seg

Etter å ha hatt treninger stort sett hver dag og reist rundt om i landet, fra Grimstad i sør til Tromsdalen i nord, for å spille fotballkam­per i løpet av sesongen, synes han naturlig nok det er godt med et avbrekk. Med opprykket i boks er også lag som Tromsdalen, Åsane, Florø, Nest-sotra og Strømmen i byttet ut med storkamper mot Rosenborg, Molde, Brann og Vålerenga kommende sesong.

– Det har vaert en spesiell sesong hvor jeg har hatt en stor og viktig rolle, og vaert avhengig av å levere både på og utenfor banen. Nå ser jeg veldig frem til neste år og det å spille mot de beste spillerne i Norge. Det blir spennende, men jeg er optimist og tror vi skal slå godt fra oss også i 2019, sier Tripic.

Et år igjen

Han har fortsatt et år igjen av kontrakten med Viking, og den tidligere Tyskland- og Moldova-proffen har ingen hast med å komme seg bort fra Viking og Stavanger når overgangsv­induet åpner igjen over nyttår.

– Planen er derfor å vaere her i minst et år til. Samtidig har fotballen vist at mye kan skje, men jeg forholder meg til kontrakten, så får vi se hva som skjer. Jeg er tålmodig, og har ikke hastverk. Jeg gleder meg først og fremst til å ta fatt på en ny sesong, så får vi se hvordan det blir med kontrakt og fremtid i løpet av sesongen, avslutter Tripic.

Viking serieåpner hjemme mot Kristiansu­nd 31. mars.

Det har vaert en spesiell sesong hvor jeg har hatt en stor og viktig rolle. ZLATKO TRIPIC

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? Etter en lang sesong med Viking i Obosligaen, har lyngdølen Zlatko Tripig fått anledning til å puste ut.
FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Etter en lang sesong med Viking i Obosligaen, har lyngdølen Zlatko Tripig fått anledning til å puste ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway