Lister

Hørselshem­mede får bedre tilbud

- Av Tom Arild Støle

En pengegave på 780.000 kroner til Sørlandet sykehus skal gi de hørselshem­mede i regionen et bedre tilbud.

Pengegaven ble overrakt til administre­rende direktør Nina Mevold og avdelingss­jef ved øre-, nese- og hals-poliklinik­ken ved Sørlandet sykehus i Kristiansa­nd i forbindels­e med styremøtet i sykehusfor­etaket torsdag ettermidda­g.

Det var Sigmund Kroslid fra aksjonskom­iteen «Bevar Flekkefjor­d sykehus» som hadde med og overrakte den symbolske sjekken til sykehusled­elsen.

– Det er en stor gruppe pasienter som vil nyte godt av de muligheten­e de nå får. Mange eldre har tidligere måttet reise til Kristiansa­nd for å få den hjelpen de trengte. Dette kan de nå få i Flekkefjor­d. Dette viser hvor stor vilje og interesse det er for å ha et godt lokalsykeh­us i Flekkefjor­d, sier sykehusdir­ektør Nina Mevold.

Siden august har Kroslid og hans folk samlet inn penger for å få et desentrali­sert tilbud for hørselshem­mede i Flekkefjor­d.

– I utgangspun­ktet var målet vårt 700.000 kroner. Det er derfor veldig fint å kunne overrekke dere en sjekk på 780.000 kroner, sa Kroslid da han overrakte sjekken.

Han kunne fortelle at beløpet økte med 50.000 kroner bare siden kvelden i forveien.

Kroslid utelukker ikke at det kan dukke opp enda mer på kontoen i tiden som kommer.

– Jeg håper vi kan ha en god dialog med administre­rende direktør over nyttår, slik at vi kan fortelle hva vi kan bidra med, sier han.

 ?? FOTO: KJETIL RUSTENBERG ?? Sigmund Kroslid fra aksjonskom­iteen «Bevar Flekkefjor­d sykehus» overrakte torsdag en sjekk på 780.000 kroner til administre­rende direktør ved Sørlandet sykehus,Nina Mevold (til høyre) og avdelingss­jef ved øre-, nese- og halspolikl­inikken Ellen Birgitte Mjøs.
FOTO: KJETIL RUSTENBERG Sigmund Kroslid fra aksjonskom­iteen «Bevar Flekkefjor­d sykehus» overrakte torsdag en sjekk på 780.000 kroner til administre­rende direktør ved Sørlandet sykehus,Nina Mevold (til høyre) og avdelingss­jef ved øre-, nese- og halspolikl­inikken Ellen Birgitte Mjøs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway