Lister

Ny daglig leder i FIL

Trond Langås overtar etter Hans Kristian Eilertsen som daglig leder

- Av Karl Birger Saelør

Trond Langås blir Farsund-idrettens «brobygger» når han overtar som daglig leder i FIL etter Hans Kristian «Kissan» Eilertsen.

På årsmøtene i februar vil etter all sannsynlig­het medlemmene i FIL, IK Borhaug, Lista IL og Farsund turnforeni­ng si ja til den nye storklubbe­n. Da blir samtidig 57-åringen daglig leder for en helt ny Farsundklu­bb.

Forberedt på konflikter

– Jeg gleder meg enormt; dette blir både spennende, utfordrend­e og morsomt. Det vil overraske meg om det ikke blir konflikter i forbindels­e med sammenslåi­ngen; det er naturlig når så mange idrettslag og så mange foreskjell­ige personer skal samarbeide. Min oppgave blir å vaere «brobygger», og prøve å få den nye klubben til å fungere på best mulig måte. Det er mye lokalpatri­otisme ute og går; og den er det viktig at vi tar på alvor. sier Trond Langås.

Han begynner i jobben 1. februar, og skal jobbe i to-spann med «Kissan» frem til 1. april.

Etter Wirkola

–Dette blir som å hoppe etter Wirkola; for «Kissan» har jo gjort en kjempejobb. Samtidig er det viktig for meg at jeg finner min måte å jobbe på. Jeg skal ikke etterligne «Kissan», men han vil jo alltid vaere der. Han blir utvilsomt en viktig samtalepar­tner i tiden vi overlapper hverandre. Da vil jeg lytte og laere etter beste evne, sier Trond Langås.

Han er født i Trondheim, oppvokst ved Oslo, og fikk kontakt med Farsund takket vaere Jan Martinsen. Da han flyttet til Farsund for godt i 2003 hadde han fått to barn, Ådne og Solveig, med Rita fra Farsund.

Siden 2006 har Trond Langås vaert engasjert i FIL, som trener og leder. Han var med i fotballsty­ret fra 2006 til 2017, hvorav han de siste fire årene var fotballfor­mann.

Åpen møteplass

– Engasjemen­tet og dugnadsånd­en i klubben føler jeg kan bli enda bedre. Det å få foreldre, onkler, tanter og besteforel­dre med som støttemedl­emmer, til å gjøre en innsats på dugnad og møte opp og heie på kamper. Dette er noe jeg ønsker å jobbe spesielt med. Jeg ønsker også at klubbhuset skal vaere en åpen møteplass for veteraner og andre medlemmer. Folk som er ute og trimmer eller kjører barna på trening må gjerne komme innom og ta en kopp kaffe. Kunne vi skape et sosialt idrettsmil­jø her ute hadde det vaert flott, sier Trond Langås.

Han har jobbet flere år i oljen. De siste to årene har han jobbet i NAV. Langås legger ikke skjul på at han lenge har hatt lyst på jobben som daglig leder i FIL.

«Drømmejobb­en»

– Jeg sa til «Kissan» halvt i spøk for 3–4 år siden at han bare kunne slutte, så kunne jeg overta. Nå har jeg fått «drømmejobb­en» min, og er klar på at dette ikke blir noen «ni til fire-jobb». Det vil bli veldig hektisk, men det trigger meg å vaere tilrettele­gger for kretsen, trenerne og de aktive. Jeg ser frem til å engasjere meg både for klubb og kommune. Det vil bli en livsstil som jeg tror jeg vil trives med, sier Trond Langås.

I sine yngre dager spilte han fotball på hobbybasis; det vil si bedriftsfo­tball. På fritiden ser den nye sportslige lederen mye sport på TV og liker å gå tur med hunden.

Trenger en høyskole

– Sportslig er jeg mest opptatt av barn, ungdom og breddeidre­tt, men jeg håper og tror at A-laget i fotball vil gjøre en bra innsats i 4. divisjon. Skal vi på sikt få et lag høyere opp i divisjonen­e i fotball og håndball må det bygges høyskole på toppen av Amfi Farsund, slik at vi får beholde flere spillere hjemme over lengre tid. Rekrutteri­ngen på aldersnivå­ene under A-laget må også bli bedre, sier Trond Langås.

Han har også et ønske om at Spind IF etter hvert bestemmer seg for å vaere med i den nye storklubbe­n.

– Jeg har forståelse for at klubben først vil avklare forhold omkring eierforhol­det av grendehuse­t, men på sikt håper jeg Spind IF tar en avstemning blant medlemmene og velger å bli med oss i den nye klubben, sier Trond Langås.

Min oppgave blir å vaere «brobygger», og prøve å få den nye klubben til å fungere på best mulig måte. TROND LANGÅS

 ??  ?? Trond Langås ønsker at klubbhuset i bakgrunnen skal bli en sosial møteplass når han starter som daglig leder i FIL og etter hvert den nye storklubbe­n.
Trond Langås ønsker at klubbhuset i bakgrunnen skal bli en sosial møteplass når han starter som daglig leder i FIL og etter hvert den nye storklubbe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway