Lister

– Et positivt signal

Øgrey søker etter flere nye medarbeide­re

- Av Karl Birger Saelør

Einar Øgrey Farsund har stor tro på fremtiden, og søker i disse dager etter flere nye medarbeide­re.

På annonsepla­ss i lokalavise­n søker adm. dir. Arne Marthinsen etter ingeniør/ konstruktø­r, samt fagarbeide­re som platearbei­dere, industrime­kanikere, maskinarbe­idere, hydraulike­re og sveisere.

– Etter flere år med store utfordring­er, ser vi at arbeidsmen­gden har tatt seg opp. Vi har noen få langsiktig­e kontrakter, men i tillegg til disse er mengden på antall forespørsl­er økende. Derfor har vi tro på fremtiden og mener det er riktig å ansette noen flere personer nå, sier Arne Marthinsen til Lister.

Marked som varierer

Samtidig understrek­er han at bedriften er i et marked som varierer, og at det er viktig å vaere forsiktig og ikke ansette flere enn nødvendig.

–Men uansett så er dette et positivt signal fra oss, og vi tror at det er riktig å øke bemanninge­n for å vaere rustet for den arbeidsmen­gden som kommer fremover, sier Øgreysjefe­n.

Bedriften på Lunde har nå 72 ansatte, pluss en rekke innleide personer.

I 2015 hadde Einar Øgrey Farsund en omsetning 186,7 millioner kroner. I 2016 ble dette tallet mer enn halvert til 87,7 millioner kroner etter et turbulent år med blant annet flere oppsigelse­r og permitteri­nger.

110 mill. i år

Etter omsetning på 64,3 millioner i 2017, forventer Marthinsen at tallet vil stige til 110 millioner kroner i 2018.

Einar Øgrey Farsund ble etablert i 1969, og markedsfør­er seg som et mekanisk verksted med ekspertise innen elektromek­anisk montasje, mekanisk nyproduksj­on og vedlikehol­d. Bedriften utvikler, modellerer, planlegger og tilvirker alle typer mekaniske løsninger.

Utfordring­er

Arne Marthinsen sier dette om bransjens største utfordring­er inn i fremtiden:

– Utfordring­ene til vår bransje er, etter min mening, at en del av kundene våre ikke etterspør en fast mengde tjenester. Det er i det ene øyeblikket store prosjekter som krever høy bemanning, og i neste øyeblikk er det en stund til neste prosjekt kommer. Det gjør det vanskelig å ha en fast bemanning som skal dekke også toppene. Men de lokale kundene våre etterspør i stor grad på en forutsigba­r måte. Da er det mye enklere å planlegge og ansette personell i henhold til kundenes ønsker og behov. Variasjone­ne har ført til at vi har etablert samarbeid med andre selskaper som utfyller oss med både kompetanse og personell. Dette gjør igjen at vi kan tilby kundene enda bedre tjenester og vi blir konkurrans­edyktige med store, utenlandsk­e aktører. Så vi har langsiktig­e planer om å vaere en foretrukke­t leverandør både lokalt, nasjonalt og internasjo­nalt, men vi må bygge organisasj­onen etter de muligheten­e vi ser til enhver tid.

Vi tror at det er riktig å øke bemanninge­n for å vaere rustet for den arbeidsmen­gden som kommer fremover. ØGREY-SJEF ARNE MARTHINSEN

 ??  ?? Øgrey-sjef Arne Marthinsen trenger flere folk.
Øgrey-sjef Arne Marthinsen trenger flere folk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway