Lister

Ta på regntøy på nyttårsaft­en

-

Det er oppfordrin­gen fra vakthavend­e meteorolog ved Meteorolog­isk institutt Hanne Skattør. Ifølge prognosene hun hadde fredag ettermidda­g, tyder alt på at det vil vaere lave skyer med nedbør på nyttårsaft­enen og natt til første nyttårsdag.

– Slik det ser ut for helgen, vil det lørdag blir mer regn og temperatur­er på rundt seks grader langs kysten. En må faktisk et godt stykke opp på fjellet før en kan finn nedbør som har fastere form. Vinden vil komme fra nordvest som i perioder vil blåse frisk bris. Når det gjelder søndag vil det tørke opp og vaere mulig å se solen. Når vi kommer til nyttårsaft­enen ser det heller grått ut for de vestligste delene av Agder. Det ser ut til at det kan komme noe nedbør, forteller Skattør.

– Det betyr at folk som vil ut og se på fyrverkeri­et bør ta på seg regntøy?

–Ja, det kan en si. Det jeg kan se videre er at det vil fra onsdag av vil bli tørrere og kjøligere ut over i neste uke. Da vil vi igjen kunne se temperatur­er under null grader, forteller Skattør.

Når det gjelder vaerprogno­sene for de første par ukene av det nye året, vil statsmeteo­rologen ikke komme med noen spådommer.

–Jeg har ikke noen prognoser tilgjengel­ig, men jo lenger en kommer ut i perioden, dess større er usikkerhet­en, sier Skattør.

Hvis du har tenkt å stå ute for å se fyrverkeri­et fly til himmels nyttårsaft­enen, må en trolig ta på seg regntøy.

 ?? FOTO: SEBASTIAN EVENSEN ?? Det vil vaere mulig å se fyrverkeri­et på nyttårsaft­enen, men muligheten­e er store for at en må ikle seg regntøy.
FOTO: SEBASTIAN EVENSEN Det vil vaere mulig å se fyrverkeri­et på nyttårsaft­enen, men muligheten­e er store for at en må ikle seg regntøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway