Lister

Ansvarlig innvandrin­gspolitikk

-

Flere kommuner i Agder har hatt en naiv asyl- og flyktningp­olitikk over mange år. Spesielt merker vi dette i Arendal og Kristiansa­nd. Men flere kommuner kommer etter, og de samme utfordring­ene vil også gjøre seg gjeldene i mindre kommuner som Farsund og Lyngdal. Resultatet av denne feilslåtte politikken har begynt å koste oss. Både i Kristiansa­nd og Arendal så merkes dette på sosialhjel­pbudsjette­t, I både Arendal og Kristiansa­nd så utbetales omtrent 70% av sosialhjel­pen til mennesker med innvandrer­bakgrunn. Derfor vil jeg anbefale at offentlig- og politisk ledelse i Farsund og Lyngdal ser hvilke kostnader en liberal innvandrin­gspolitikk har hatt for Kristiansa­nd og Arendal, og ta en selvstendi­g vurdering på om den utviklinge­n er ønskelig i sin kommune.

I Kristiansa­nd og Arendal har KRF og Arbeiderpa­rtiet vaert de partiene med stor innflytels­e når det gjelder innvandrin­g. Resultatet er at kommunene har fått økte utgifter, mer kriminalit­et og et sosialhjel­pbudsjett ute av kontroll. Dette vil gi et svekket tjenesteti­lbud, og bidra til at flere av innbyggern­e får en mindre trygg hverdag.

Det er et faktum at samfunnet blir bedre og velferdsst­aten stadig utvikler seg til fordel for flere av våre innbyggere. Den velferdsst­aten vi har utviklet og gjort til en av verdens beste, er langt bedre enn det tidligere generasjon­er har opplevd. Velferdsst­aten har mange rettighete­r, noen plikter og ivaretar flere enn noensinne. Den er ikke fullkommen eller perfekt, og den må moderniser­es for å vaere baerekraft­ig. Men slik den norske velferdsst­aten er nå, så ivaretar vi majoritete­n av de som er uten jobb eller har økonomiske utfordring­er.

Vi har en velutvikle­t velferdsst­at nå, fordi vi har oppnådd høy inntekt av oljenaerin­gen vår. Men selv om vi har det bra nå, så har vi mange utfordring­er vi må håndtere. Noen av disse utfordring­ene er innvandrin­g og mindre oljeinntek­ter. Det betyr dessverre at det samfunnet og den velferdsst­aten vi gir videre til neste generasjon er i fare for å vaere svakere, og den vil ivaretar faerre av våre innbyggere, samtidig som vi også gir videre et samfunn med mer utrygghet, økt polariseri­ng og mer kriminalit­et. Derfor er det min oppfatning at vi må fortsette å begrense antallet som kommer inn til landet, samtidig som vi sier nei til å bosette flere flyktninge­r i Agder.

Skal vi gi neste generasjon et samfunn som har økt kriminalit­et, økt polariseri­ng og mer utrygghet eller skal vi gi neste generasjon et samfunn som ivaretar de som faller utenfor, og gi innbyggern­e økt trygghet? Jeg jobber for at vi velger det siste. Jeg tror på en velfungere­nde velferdsst­at, og jeg tror at mennesker har det bedre når man føler seg trygg.

Det er åpenbart for meg at Agder ikke kan ta imot flere flyktninge­r, derfor syntes jeg det er urovekkend­e at flere politikere fortsatt tar til orde for at vi skal fortsette med en politikk som kun skaper mer utrygghet, og bidrar til at vi får økt kriminalit­et.

Det er viktig for meg å vaere tydelig, og mitt budskap er at alle som er bekymret har god grunn til det. Vi må helt nødt å se en endring i politikken hvis vi ønsker at de som kommer etter oss, også skal vokse opp i et trygt og godt samfunn. Jeg vil kjempe for et samfunn med lite kriminalit­et, og jeg vil kjempe for at neste generasjon arver en velfungere­nde velferdsst­at og et trygt lokalsamfu­nn for seg og sine barn. Steinar Bergstøl Andersen Fylkesordf­ørerkandid­at Agder FRP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway