Lister

Målfest og opprykk på første forsøk

-

BFS utklasset Risør med 8-0 i Kjørestad i nestsiste seriekamp i 1998 og sikret opprykk fra 5. til 4. divisjon på første forsøk.

At Grane vant 1-0 over Torridal passet som «hånd i hanske». Det betydde at begge rivalene lå fire poeng bak og at avdelingsm­esterskape­t var i boks for målkåte Farsund-gutter.

Rune Larsen åpnet festen allerede etter tre minutter, før toppscorer Trond Kjørrefjor­d scoret ekte hattrick på 20 minutter. Henning Tønnessen økte til 5-0 før pause; og etter hvilen scoret Cato Kjørrefjor­d ett mål og Trond Kjørrefjor­d to mål til.

– Det var herlig å avgjøre det her i Kjørestad. I dag fungerer det meste for oss. Vi fikk bra uttelling i 1. omgang og kampen var jo i realiteten avgjort etter en omgang. Etter pause ble det «ren plankekjør­ing» sa en glad trener Steven Simonsen etter kampen.

Fotballfor­mann Bjarne Hellum smilte minst like mye og var raskt ute på banen for å gratulere spillerne med opprykket.

– Dette gir både spillere og ledere stor stimulans til å stå på videre - og dette viser også at sammenslåi­ng var det eneste rette, for å få fotballen i Farsund oppover i seriesyste­met igjen. Det er fin stemning i laget, og alt har egentlig gått fortere enn forventet. Vi hadde slett ikke kalkulert med opprykk allerede i år, sa Hellum.

Dette var den første Bfs-sesongen; endelig spilte de beste fotballspi­llerne i Farsund kommune på samme lag. Det gav resultater med en gang.

BFS stilte dette laget mot Risør: Hans Kristian Hansen, Tom Grindland, Stein Jørgensen, Curt Kleppe, Aage Bach jr, Rune Larsen, Henning Tønnessen, Cato Kjørrefjor­d, Drago Jacovljevi­c, Trond Kjørrefjor­d og John Bekkeheien. Innbyttere: Erik Rydland, Kjell Cato Jensen, Rolf Oddvar Omland, Frode Johannesse­n, Mica Jovic og Marius Kjørkleiv.

Helgen etter avsluttet BFS sesongen med å vinne 6-2 over Trauma på bortebane. Målscorere var Trond Kjørrefjor­d tre, Kjell Cato Jensen ett, Aage Bach jr ett og Henning Tønnessen ett.

Trond Kjørrefjor­d ble toppscorer i 98-sesongen med 31 mål, fulgt av John Bekkeheien 13 mål og Cato Kjørrefjor­d 9 mål.