Lister

Et nådens år

- Eilif Tveit, pastor i Lyngdal Misjonskir­ke

Lukas 4:16-22.

Å kjenne ordet nåde og forstå innholdet av ordet er på mange måter en livsnødven­dighet. Uten dette risikerer vi et ensomt liv med et uvisst mål. I Det nye testamente­t er NÅDE et av de viktigste ordene. Her er det et spørsmål om liv og død. I teksten fra Lukas roper Jesus ut et nådens år.

Vi står innfor et nytt år med muligheter uten å ane hva det vil bringe. Å begynne året med nåde må jo vaere et godt utgangspun­kt. Det Jesus las den dagen han kom med dette virket også oppmuntren­de på de som hørte på. Men da han nevnte at det var han som kom med nåden og håpet til dem – da ble det problemer og oppstand. Da ble Gud for naert og hverdagsli­g for dem – og slik ville de ikke ha det. De forholdt seg til Gud på en mer abstrakt måte. De kunne ikke se for seg at Gud hadde blitt menneske som stod midt iblant dem. Og Jesus kjente de som en av byens innbyggere – sønn til snekkeren Josef. Dette ble for drøyt for dem og jagde han ut av byen.

Også i dag blir det en utfordring for oss når Gud blir helt konkret i vår hverdag. Når vi må ta stilling til en person – Jesus Kristus. Da bakker mange ut og vil heller holde seg til et gudsbilde som ikke er for naert og utfordrend­e. Hvordan er det med deg og meg? Ser vi at starten på det nye året med nåde og «blanke ark» ligger i troen på Jesus Kristus? Bibelen viser oss ganske klart at hvis vi vil ha tak i Guds nåde så må vi møte Jesus Kristus som Gud har sendt til oss. Han er konkret og naer og viser oss hvem Gud virkelig er. Han viser oss at Gud bryr seg og vil hjelpe oss gjennom hele året. Han tilbyr et nådens år for oss i 2019.

Velsignet nytt år!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway