Lister

Ønsket 2019 velkommen

En grå nyttårsaft­en satte ingen stor demper på nyttårsfei­ringen da klokken passerte midnatt nyttårsaft­en.

- Av Olav Hoel og Bjørn Hoel

Mange hadde tatt turen til Farsund sentrum for å ønske 2019 velkommen, deriblant to venninner fra Rogaland.

– Vi er her på ferie, og feirer nyttår her for første gang. Det er gøy å vaere her. Vi har spist pinnekjøtt, hatt pakkeleker og spilt spill og kost oss. I tillegg har vi vaert på handletur, sier Åse Malin Sporsheim Grønning fra Klepp i Rogaland.

Hun og familien var på tur sammen med venner fra Bjerkreim, deriblant Leah Orstad Friestad.

–Det gøyeste i dag har vaert pakkeleken. Her kan du stjele en pakke uten å vite hva som er oppi, og når du åpner og se hva som er oppi, kan du enten bli skuffet eller glad, sier Orstad Friestad.

– Gøy, men kaldt – Hvordan er det å stå her og se på fyrverkeri­et?

– Det er veldig gøy, men litt kaldt. Det er fint å se på, sier Orstad Friestad.

Også Kathrine Sunde og Stine Røynestad hadde tatt turen til Farsund sentrum for å feire nyttår sammen med venner.

–Vi har spist god mat, spilt spill og kost oss med besøk fra gode venner, sier Sunde.

–Denne dagen har vaert deilig, stille og rolig hvor vi har kost oss med blant annet god mat. Vi har derimot ikke brukt så mye penger på fyrverkeri i år. Når du drar til byen, så kan du se det fra alle veier. Men selvfølgel­ig, litt har vi jo alltid, vedgår Røynestad.

Viktig med venner

Kameratene fra Farsund, Julian Storm, Eivinn Carlsen og Christer S. Hetland, alle 22 år, håper de har det like bra om ti år, som de har det nå.

–Nyttårsfor­settet mitt er at jeg vil ha naermere kontakt med kompisene jeg gikk på videregåen­de skole sammen med. Og så tror jeg at det nye året vil bli bedre enn det som har vaert, sier Christer S. Hetland.

Julian Storm innrømmer at han ikke er flink til å lage seg nyttårsfor­setter.

– Men jeg prøver på å bli bedre til å sette meg mål, sier Storm blant annet.

Eivinn Carlsen har ikke saerlig sans for nyttårsfor­setter:

– Jeg mener man skal sette seg mål hele tiden, ikke bare ved inngangen til et nytt år.

Avisen fikk også en kort kommentar angående det med nyttårsfor­setter fra venninnene Kine Degerud Bergheim (13), Emma Willumsen (13) og Anna Martinsen (13). De tre har ett og samme nyttårsfor­sett, nemlig å bli bedre mennesker.

– Og så ønsker jeg å vaere mer sammen med vennene mine i det nye året, sier Kine, kun få minutter før 2019 kunne ringes inn. Hun får helhjertet støtte fra Emma og Anna.

Nyttårsfor­settet mitt er at jeg vil ha naermere kontakt med kompisene jeg gikk på videregåen­de skole sammen med CHRISTER S. HETLAND

 ??  ??
 ??  ?? Åse Malin Sporsheim Grønning (t.v) og Leah Orstad Friestad hadde tatt turen fra Rogaland for å feire nyttår i Farsund.
Åse Malin Sporsheim Grønning (t.v) og Leah Orstad Friestad hadde tatt turen fra Rogaland for å feire nyttår i Farsund.
 ??  ?? Åse Malin Sporsheim Grønning, Kent Aron Sporsheim Grønning, Tobias Vestly, Leah Orstad Friestad, Aren Orstad Friestad og Frank Tobias Sporsheim Grønning hadde alle tatt turen fra Rogaland.
Åse Malin Sporsheim Grønning, Kent Aron Sporsheim Grønning, Tobias Vestly, Leah Orstad Friestad, Aren Orstad Friestad og Frank Tobias Sporsheim Grønning hadde alle tatt turen fra Rogaland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway