Lister

Barneverne­t har ulike forklaring­er som ferieavvik­ling og metodesvik­t for å fortelle brukerne om årsakene til rødt lys.

-

Ien undersøkel­se fra Barne- og likestilli­ngsdeparte­mentet er Audnedal den eneste kommunen i Agder som ikke får sitt barnevern godkjent. Ifølge Lister Barnevern er hovedprobl­emet at de ikke har rukket fristene. Undersøkel­sen ble gjort for å vurdere risikobild­et i kommunale barnevernt­jenester. I undersøkel­sen fikk 51 av 282 barneverns­tjenester rødt lys, som innebaerer at det er betydelig avvik i henhold til lov og forskrift.

Audnedal var en av disse 51 kommunene, og er eneste i Agder som ikke får godkjent sitt barnevern etter undersøkel­sens standard.

Tre punkter ble undersøkt:

Andelen tilsyn i fosterhjem som ikke er oppfylt, andelen fristbrudd i undersøkel­sessaker, og andelen oppfølging og kontroll i fosterhjem som ikke er oppfylt. Audnedal kommune strøk på alle.

AUDNEDAL og Haegebosta­d kommuner hadde tidligere felles barnevern. Ordningen ble opprettet i 2008. I april vedtok kommunene å gå med i Lister Barnevern, sammen med Farsund, Lyngdal, Flekkefjor­d og Kvinesdal. Ordfører Reidun Bakken i Audnedal kommune har stor tro på at alle punktene vil bli grønne ved neste måling når de nye tallene fra Lister barnevern blir registret. Det er er tydelig tegn på at kommuneref­orm og større enheter i mange tilfeller kan sikre sterke fagmiljøer og økt kvalitet.

BARNEVERNE­T har ulike forklaring­er som ferieavvik­ling og metodesvik­t for å fortelle brukerne om årsakene til rødt lys. Det holder knapt til en forklaring. Barn har krav på trygge oppvekstvi­lkår. Barn i utsatte og utrygge livssituas­joner har i det minste krav på at det offentlige følger med på hvordan de har det og sørger for at standarden på der de oppholder seg er god nok. For Audnedal lyste det rødt en gang for mye. Ordføreren­s ord om at nå skal kvaliteten på tjenestene lyse grønt, må vaere en forutsetni­ng at blir oppfylt med en gang.

For Audnedal lyste det rødt en gang for mye

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway