Lister

Nytt år – nye muligheter

-

Jesus var lignelsene­s mester. Han talte ofte i lignelse, slik at folk skulle forstå himmelrike­ts hemmelighe­ter. En av lignelsen handlet om et fikentre som ikke bar frukt. Eieren ville hugge det ned, men gartneren gikk i forbønn for treet og sa: «La det stå dette året også, så skal jeg grave omkring det og gjødsle det. Kanskje det da vil baere frukt neste gang.» Lukas 13,8

Vi ønsker å ligne gode frukttraer som baere fram gode frukter til glede for Gud og til velsignels­e for andre. Men det er ikke alltid vi får det til. Når vi ved overgangen til det nye året gjorde opp status, var det ikke i overensste­mmelse med våre forventnin­ger og ønsker. Erfaringen sier at vi ofte sliter med dette. Jeg fikk det ikke til. Jeg ville gjerne, men tid, evner og overskudd strakk ikke til, så det ble ikke slik jeg forventet.

Lignelsen taler om nye muligheter og godgjørend­e behandling. Det finnes nye muligheter, ikke fordi året er nytt, men fordi Jesus Kristus gjerne vil stelle med oss og sette oss i stand til å baere frukt.

I en annen lignelse taler Jesu om seg selv som det sanne vintreet og den som tror på ham, som grenene på treet. Forutsetni­ngen å for kunne baere frukt er å bli vaerende i treet og suge kraften fra stammen. Det vil si fra Jesus Kristus. Det er i den naere relasjonen til Jesus at jeg henter kraft og styrke, kjaerlighe­t og nåde.

Jo mer ett, vi vil vaere med Jesus, dess mer frukt vil det bli. Gode frukter som godhet, kjaerlighe­t, glede, fred, velsignels­e. Dette vil andre kunne smake og erfare i møte med oss. Om de første kristne ble det sagt: Se, hvor de elsker hverandre.

Jesus gi oss nye sjanser. Med ønske om et Velsignet godt nytt år!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway