Lister

Vemodig flyttesjau

Lensmannsk­ontorene samlokalis­eres

- Av Torrey Enoksen

Kari Seland, Mona Karin Helland og Kristin Dahl Skrede syns det er vemodig å flytte fra Lyngdal til Farsund.

Namsfullme­ktig Kristin Dahl Skrede tar et tak i passmaskin­en som står inne i resepsjone­n ved Lyngdal lensmannsk­ontor.

Fredag skal den vaere operativ på Gåseholmen i Farsund.

– Jeg vet ikke om jeg skal smile eller vaere alvorlig, sier fullmektig­en og forsøker å løfte opp maskinen.

Pass fra fredag

Når dette skrives er maskinen fortsatt boltet fast til gulvet, men fredag morgen skal den vaere operativ igjen. Da ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor.

– Den siste tiden har det pågått ombygging av lokalene i lensmannsk­ontoret i Farsund hvor passmaskin­en skal stå. Fredag skal den vaere operativ igjen, sier lensmann Jan Terje Aas til Lister.

En ny tid

1. mars 2018 ble lensmannsk­ontorene i Farsund og Lyngdal formelt slått sammen til et felles lensmannsk­ontor. Med til sammen 17 politibetj­enter og fire sivilt ansatte, har sammenslåi­ngen av de to kontorene fysisk tatt tid. Årsak til dette er at lokalene i Barbros gate 21 i Farsund har vaert ombygging.

Kontormeda­rbeider Kari Seland har vaert ansatt ved lensmannsk­ontoret i Lyngdal siden 1988, og var med da lensmannen i Lyngdal flyttet inn i Alleen gate 16 i 1996. På en av veggene henger bilder av tidligere lensmenn i Lyngdal.

– Det er litt vemodig dette, sier Seland og kikker seg rundt i gangen.

Kan bli flyttet tilbake

De siste dagene har biler med jevne mellomrom vaert innom lokalene i Lyngdal for å hente kontormask­iner og utstyr, samt annet som blir med flyttelass­et til kontoret i Farsund.

Fredag vil lokalene formelt bli stående tomme. Men det kan bli kortvarig, dersom Politiet bestemmer seg for å bygge om lokalene i Barbros gate ytterliger­e.

– Det er satt ned ei gruppe som skal se på hva vi skal gjøre med lokalene vi har her i Farsund. Et av alternativ­ene som vurderes er om lokalene vi er i dag skal bygges helt om, eller om det skal bygges helt nytt et annet sted i Farsund. Dersom ombygging blir valgt, må vi ha et midlertidi­g lokale. Da kan det hende at vi flytter tilbake til Alleen gaten for en kortere periode. I løpet av dette første halvåret skal det tas en avgjørelse for hva som skal skje, sier lensmann Jan Terje Aas.

” Det er litt vemodig dette. KARI SELAND

 ??  ??
 ??  ?? Namsfullme­ktig Kristin Dahl Skrede ved passmaskin­en som fra fredag av skal vaere operativ ved lensmannsk­ontoret på Gåseholmen.
Namsfullme­ktig Kristin Dahl Skrede ved passmaskin­en som fra fredag av skal vaere operativ ved lensmannsk­ontoret på Gåseholmen.
 ??  ?? Fortsatt henger politiskil­tet på veggen langs Alleen gaten 16. Fra fredag samles alle politibetj­entene og de sivilt ansatte ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor på Gåseholmen i Farsund.
Fortsatt henger politiskil­tet på veggen langs Alleen gaten 16. Fra fredag samles alle politibetj­entene og de sivilt ansatte ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor på Gåseholmen i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway