Lister

Årets store trekkplast­er

14. og 15. juni skal den musikalske strandfest­en på Rosfjord i Lyngdal feires for tiende gang – med Åge Aleksander­sen som trekkplast­er.

- Av Torrey Enoksen

– Oi, dette blir jo tiende gangen Rosfjord Beachparty skal arrangeres. Det skal vi selvfølgel­ig feire ettertrykk­elig, sier hotell og festivalsj­ef Gaute Ubostad.

ET AV DE SIKRESTE tegnene i Lyngdal på at sommeren for alvor er i anmarsj, er det når musikk- og festivalpu­blikumet kan samles på Rosfjordsa­nden i midten av juni.

Det startet med de amerikansk­e countryroc­k-brødrene Bellamy Brothers i 2010. De første par årene ble sommerfest­en kun arrangert kun en kveld, men de siste syv-åtte årene har området foran hovedbygge­t til Rosfjord strandhote­ll vaert omgjort til festivalom­råde uansett vaer. Som da legendaris­ke Boney M i et ufyselig regnvaer i 2013 underholdt for et par tusen mennesker.

Allsangfak­toren var meget høy både da Postgiroby­gget i 2015 og D.D.E året etter gjestet den store scenen i strandkant­en. Mellom 1000 og 1500 mennesker stod foran scenen og sang med så det ljomet mellom heiene som omkranser fjorden.

STØRST OPPSLUTNIN­G var det nok i 2018, da festivalen kunne varte opp med hovedattra­ksjonene Dum Dum Boys på fredagskve­lden og ikke minst Hellbillie­s. Naermere 4.000 mennesker var innom festivalen i løpet av helgen, den største tilstrømni­ngen Rosfjord Beachparty noen gang har samlet.

Nå håper Ubostad og hans medarbeide­re på like stor tilstrømni­ng etter at de har sluppet ut opplysning­er om at Åge Aleksander­sen er en av hovedattra­ksjonene under årets festival.

– DETTE BLIR veldig stort! Åge er en av Norges mest folkekjaer­e artister. Jeg vil påstå at han er den største artisten her til lands! Vi har forsøkt flere ganger å få ham, men først nå lyktes vi med å booke ham. Han blir hovedattra­ksjon den ene dagen. Av andre artister som vi har gjort avtale med så langt, kan jeg nevne Onsdagsban­det fra Mandal og Daniel Engen og Huginbande­t. Begge har vi hatt før på beachparty­et, forteller Ubostad.

– Har dere noen andre større artister på gjestelist­en?

– Vi jobber med å få flere andre artister til å opptre på denne festivalen. Jeg håper vi kan ha dem klare de neste par ukene, sier festivalsj­efen.

” Dette blir veldig stort! Åge er en av Norges mest folkekjaer­e artister. GAUTE UBOSTAD

 ??  ??
 ?? FOTO: MARTHE AMANDA VANNEBO ?? Åge Aleksander­sen og Sambandet blir hovedattra­ksjon når Rosfjord Beachapart­y går av stabelen 14. og 15 juni 2019.
FOTO: MARTHE AMANDA VANNEBO Åge Aleksander­sen og Sambandet blir hovedattra­ksjon når Rosfjord Beachapart­y går av stabelen 14. og 15 juni 2019.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Publikum sto som sild i tønne og ga blaffen i at det regnet da Hellbilies gjestet Rosfjord Beachparty i fjor.
FOTO: TORREY ENOKSEN Publikum sto som sild i tønne og ga blaffen i at det regnet da Hellbilies gjestet Rosfjord Beachparty i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway