Lister

Kua er ikke død

-

D” Kua er ikke død, den er bare ute på en ekstra runde på jordet.

et blir innsparing­er og kutt, men Lyngdal Dyrskue vil overleve til neste år også. Fjorårets Dyrskue ble et regntungt arrangemen­t, og det gikk ut over både publikumst­all og salg. Et av de største trekkplast­rene for arrangemen­tet var konsert med D.D.E. Den ble hemmet som følge av regnet, og trakk heller ikke til seg så mange som håpet.

U.L. LYNGDØLEN, Lyngdal Skytterlag og Lyngdal Røde Kors og håndballgr­uppa i Lyngdal IL har siden 1997 har laget det største årlige arrangemen­tet i Lyngdal. Fire frivillige organisasj­oner står bak folkefeste­n som de siste årene har samlet mellom 20.000 og 25.000 mennesker.

Dyrskue er arrangørla­genes viktigste økonomiske inntekt.

Hvert lag budsjetter­er med 150.000 kroner i inntekter fra arrangemen­tet hvert år. Fjoråret gikk så dårlig at penger ikke blir utbetalt til arrangørla­gene i år. Det merker lagene, men styret betegner 2018 som et ekstraordi­naert tilfelle.

REGIONEN trenger Lyngdal Dyrskue med sine store verdier. Naermere to kilometer med gater etableres på jordene, hvor mellom 70 og 100 utstillere setter opp sine stands. Bil og motornaeri­ngen har tradisjone­n tro gått sammen om en stor felles utstilling. Som Kaperdagen­e i Farsund og Skalldyrfe­stivalen i Mandal er Dyrskue essensielt for å drive butikk og naeringsli­v i en liten region.

MEN DYRSKUE og lignende arrangemen­ter er mye mer. Arrangemen­tet inneholder 5000 dugnadstim­er som vever sammen lag og foreninger, medlemmer og familier fra hele Lister-regionen. Dyrskue bygger kultur og skaper opplevelse­r som sitter igjen i hverdagene resten av året. Da tåler Lyngdal Dyrskue et regnfullt og økonomisk dårlig mellomår for å områ seg. Små sjokk i driftsform­en er sunt for å tenke gjennom hva som skal forandres for å bevare Dyrskue regionen er glad i. Kua er ikke død, den er bare ute på en ekstra runde på jordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway