Lister

Vil bygge klubbhus

Kajakklubb­en får gratis tomt

- Av Karl Birger Saelør

Farsund kajakklubb har nå meldt oppstart av planarbeid for bygging av nytt klubbhus på Høyland i Vanse.

Da politikern­e i januar 2018 gikk inn for å legge legebolige­n ut for salg, ble det samtidig bestemt at kommunen skulle hjelpe klubben med å finne et egnet sted til klubbhus og oppbevarin­gssted for kajakker og utstyr.

Enstemmig

I juni hadde man funnet et godt egnet sted ved Prestvanne­t, og et enstemmig formannska­p var positiv til at klubben gratis får overta en tomt på fire dekar.

Stedet er regulert til leke- og friareal. Klubbhuset vil ikke komme i veien for Høylands fotballban­e, som er en del av leke- og friarealet.

100 kajakker

– Dette er en melding om oppstart av planarbeid. Vi har ikke gjort annet av planleggin­g enn å avgrense planområde­t. Vi er opptatt av å få innspill fra naboer og andre før vi går i detalj. Men vi har 100 kajakker og like mange medlemmer, og er avhengige av et klubbhus naer Prestvanne­t der vi har banestrekk som er hjemlet i verneforsk­riften, sier klubbleder Stig Alfred Eikeland.

Han har satt frist til 4. februar når det gjelder å komme med innspill til oppstartme­ldingen. Etter at fristen er gått ut og innspillen­e tatt til etterretni­ng, vil klubben utarbeide regulering­splan for tiltaket. Deretter blir det vanlig kommunal saksgang og nye høringsrun­der.

I løpet av 2020

– Når det gjelder størrelse og kostnader på klubbhuset har vi ikke tenkt så mye på det, men det vil bli et bygg i en etasje, kanskje på rundt 150 kvadratmet­er. Bygget vil inneholde møtelokale­r, lager til kajakkene, samt garderober, dusj og toaletter. Kommunen har lovet at de vil bidra økonomisk. Vårt håp er at klubbhuset vil stå ferdig i løpet av 2020, sier Stig Alfred Eikeland.

Fremtidig utvikling av område vil kreve en omreguleri­ng av området for å realisere ønsket bruk som naermiljøa­nlegg med klubbhus for kajakklubb­en.

– Det nye klubbhuset vil bli bygget slik at uteområdet, badeplass og toaletter blir allment tilgjengel­ig. Vi er takknemlig­e for at kommunen så langt er positive og har gitt oss gratis tomt. Vi er i dialog og samarbeide­r om å finne en midlertidi­g ordning nå som legebolige­n vi holder til i legges ut for salg, sier Stig Alfred Eikeland.

For klubben, som de siste 30 årene har sikret seg Nm-medaljer i fleng, vil nytt klubbhus betyr et skikkelig løft.

– Dette blir helt topp. Nå kan vi komme rett på vannet fra klubbhuset, fremfor å gå gjennom bekken som tidligere. Trenerne vil kunne følge med på utøverne fra land når de trener på Prestvanne­t. Å få et eget lokale vil også bety mye for klubben. Vi håper det nye klubbhuset vil bli et samlingspu­nkt for både unge og eldre padlere i klubben, sier Stig Alfred Eikeland.

” Kommunen har lovet at de vil bidra økonomisk. Vårt håp er at klubbhuset vil stå ferdig i løpet av 2020. STIG ALFRED EIKELAND

 ??  ?? Kajakklubb­en har fått klarsignal til å overta tomten ved siden av fotballban­en på Høyland. Dermed får også klubben tilgang til treningsom­rådene på Prestvanne­t.
Kajakklubb­en har fått klarsignal til å overta tomten ved siden av fotballban­en på Høyland. Dermed får også klubben tilgang til treningsom­rådene på Prestvanne­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway