Lister

Retreatdag­er og forestilli­ng

Lyngdal menighet inviterer til retreatdag­er og musikalsk forestilli­ng i kirkesente­ret denne helgen.

- Av Svein Morten Havaas

Det blir retreatopp­legg fredag kveld og lørdag formiddag og ettermidda­g, samt forestilli­ng samme sted lørdag kveld.

– Retreat er kanskje noe man ikke er så vant med, men det handler om å vaere sammen med Gud i stillhet, bønn, lese i Bibelen og grunne på det i stillhet og kanskje også mens du går deg en tur. Prestneset byr på fine, enkle turmulighe­ter, sier sogneprest Ragnhild S. Lied, som har invitert Ulla Käll til å lede retreatdag­ene i Lyngdal.

Dagene er tenkt både for de som aldri har vaert på retreat før, men også for de som ofte har vaert retreatgje­st.

Käll er blant annet utdannet diakon og har drevet med retreat i mange år. Hun har også vaert mangeårig gitarlaere­r i kulturskol­en i Fredriksta­d. Siden 1991 har den svenske kvinnen bodd i Norge. Hennes nøkkelord er retreat, åndelig veiledning, gitar og Taizé. Käll har tilhørt husfolket på Tomasgårde­n, men bor nå i Fredriksta­d.

– Det å begynne året med stillhet, refleksjon og bønn, kan vaere fint for mange. Vi bruker Lyngdal kirkesente­r som utgangspun­kt fredag og lørdag, sier Lied.

Ifølge programmet for retreatdag­ene består disse av bibelmedit­asjon og Jesus-meditasjon, bønn både kveld, morgen og middag, samt middag i stillhet med musikk til. Det hele avsluttes med en gudstjenes­te, og deltakerne har også mulighet for en personlig samtale i løpet av lørdagen.

Skulle retreatdag­ene ikke passe for deg, men du har lyst til å få med deg forestilli­ngen med musikere på svaert høyt nivå, er lørdagskve­lden i kirkesente­ret å anbefale.

Nevnte Ulla Käll vil da spille gitar sammen med Tor Selmer på fagot og Svein Egil Skotte på blokkfløyt­er. Det som binder forestilli­ngen sammen er Alf Martin Lie som er forteller. Han forteller historier om profeten Elia. Forestilli­ngen har fått tittelen «I storm og stillhet. Fortelling­er om Elia».

– Jeg fikk selv sett det i Feda kirke i januar i fjor og det er virkelig noe å få med seg! sier sogneprest Ragnhild S. Lied.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Svenske Ulla Käll skal lede retreaten i Lyngdal kirkesente­r denne helgen.
FOTO: PRESSEBILD­E Svenske Ulla Käll skal lede retreaten i Lyngdal kirkesente­r denne helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway