Lister

Jesus er lys for folkeslage­ne

-

Hva vil det nye året bringe? Undres jeg over. Hva vil skje i verden? Hvordan vil klimaendri­ngen gjøre seg gjeldene? Vil kløften mellom rike og fattige fortsatt øke? Hva vil jeg møte av godt og ondt? Dette og mange andre tanker svirrer rundt i sinnet mitt ved års skiftet. Noen ganger sier vi: Det er godt å ikke vite, da slipper vi bekymringe­ne. Men det hadde vaert godt å vite litt, så en kunne forberede seg

Profetene fikk i oppdrag å formidle framtidsta­nker til folket. Slik lyder det i profetorde­t: Se, min tjener, som jeg støtter. Min utvalgte, i ham har jeg min glede. Jeg har lagt min Ånd på ham, han skal før retten ut til folkeslage­ne, et lys for folkeslage­ne Jes 42,1-9

Det er Jesus, Messias, profeten løfter opp. Hans komme omfatter hele verden, både jøder og hedninger. Han skal ta seg av de svake og små. Han skal åpne blindes øyne, og føre mennesker ut av mørket og inn i lyset. Han skal sette mennesker fri fra det som binder dem og som hindrer dem å få del i det gode livet.

Profetorde­t ble oppfylt da Jesus sto fram. Det nye testamente­ts skildringe­r, av Jesu liv og virke, stadfester dette. Og fortsatt oppfylles profetorde­t både Israel, i vårt land og mange andre steder der evangeliet blir forkynt.

Når jeg leser dette blir jeg minnet om at Jesus en dag skal føre retten ut til alle folkeslage­ne. Men Jesus skal komme igjen for å fullføre det som er talt ved profetene. Når det skjer vet vi ikke, men vi tror og vet at det skal bli en ny tid! Vi tror, etter hans løfte, på en ny himmel og en ny jord.

La oss feste blikket på Jesus verdens lys og hele verdens frelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway